Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operațiune de amploare: Nave și avioane folosite împotriva traficanților de migranți din Tunisia

Tunisia

O acțiune de amploare care a vizat traficanții de migranți s-a desfășurat în Tunisia. La operațiune au participat avioane și nave, iar la final au fost arestate persoane și au fost confiscate ambarcațiuni.

Poliția tunisiană, sprijinită de avioane și unități antiteroriste, a arestat sâmbătă sute de migranți și a confiscat ambarcațiuni, în cadrul unei acțiuni majore împotriva traficului de persoane în regiunea de coastă Sfax, un punct de plecare cheie pentru migranții care se îndreaptă spre Europa, potrivit Reuters.

Operațiunea, despre care guvernul a declarat că a fost ordonată de președintele Kais Saied, a avut loc în contextul în care insula italiană Lampedusa se confruntă cu un număr record de debarcări de migranți cu ambarcațiuni care vin din Africa de Nord.

Unitățile Gărzii Naționale Tunisiene au făcut raiduri în casele în care erau cazați sute de migranți, au interceptat camioane care transportau migranți spre plaje și au confiscat navele folosite de traficanți, au declarat oficiali și martori.

Mai mulți suspecți au fost reținuți în cadrul operațiunii care a implicat avioane, câini antrenați și sute de polițiști în orașele Jebiniana, Kerkennah, Msatria și Sfax.

Tunisia se află sub o presiune puternică din partea Italiei și a Uniunii Europene care a promis 1 miliard de euro din bugetul UE pentru a ajuta economia tunisiană în schimbul opririi fluxului de migranți.

În ultimele zile, aproximativ 7.000 de persoane sosite din Africa de Nord cu ambarcațiuni au debarcat pe mica insulă italiană Lampedusa.

În total, aproximativ 126.000 de migranți în bărci au ajuns în Italia de la începutul anului, aproape dublu față de cei 64.529 înregistrați în aceeași perioadă din 2022, potrivit datelor ministerului italian de Interne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.