Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operațiune în forță a talibanilor: forțele de securitate se laudă că l-au ucis pe comandantul aripii militare a ISIS în Afganistan

Purtătorul de cuvânt al Guvernului taliban, Zabihullah Mujahid, a declarat luni că forțele de securitate talibane l-au ucis pe comandantul aripii militare a ISIS în Afganistan.

La începutul zilei, Mujahid a anunțat că doi militanți ISIS au fost uciși, iar un al treilea a fost reținut într-un raid de noapte în capitala afgană Kabul.

Muniția și echipamentul militar au fost confiscate în raid, a spus el. Oficialul a spus că nu au existat victime talibane în timpul operațiunii, transmite postul Alarabiya.

Oficialul nu a oferit mai multe date despre operațiune.

3 luptători ISIS uciși

Într-o operațiune separată din această lună, forțele de securitate talibane au ucis trei luptători ISIS și au capturat unul într-o operațiune din partea de est a Kabulului, despre care grupul a susținut că se află în spatele recentelor atacuri organizate în capitală.

Context tensionat

Talibanii au invadat țara la jumătatea lunii august 2021, acaparând puterea acolo unde forțele SUA și NATO se aflau în ultimele săptămâni ale retragerii lor finale din Afganistan, după 20 de ani de război.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.