Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operațiune secretă a Belarusului în Ucraina: Lukașenko a premiat agenții secreți care au participat

Belta
Aleksandr Lukasenko

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a decorat marţi mai mulţi membri ai serviciilor speciale belaruse care au participat la ''o operaţiune specială'' pe teritoriul Ucrainei, relatează agenţia EFE. ''Preşedintele a înmânat astăzi premiile efectivelor Comitetului pentru Securitatea Statului (KGB) care au luat parte la o operaţiune specială în Ucraina'', a anunţat biroul de presă al preşedinţiei belaruse pe canalul său de Telegram. Detaliile respectivei operaţiuni nu au fost făcute publice, dar în acelaşi mesaj se menţionează că vor fi evocate în cursul serii la o emisiune televizată, scrie Agerpres.

Citește și: Prima reacție a lui Viktor Orban după succesul istoric prin care UE i-a permis să cumpere petrol ieftin de la ruși

Potrivit presei, decorarea ar putea avea legătură cu o operaţiune de eliberare a unor cetăţeni belaruşi, printre care se numărau şi şoferi de camion, reţinuţi în Ucraina. Preşedintele Aleksandr Lukaşenko declarase la începutul lunii că serviciile secrete belaruse au acţionat ''strălucit'' pentru eliberarea unor cetăţeni reţinuţi în Ucraina. ''Am atenţionat partea ucraineană că ne vom vedea obligaţi să desfăşurăm o operaţiune specială pentru a elibera aceşti oameni'', a spus el atunci.

Belarusul nu a participat direct la agresiunea militară a Rusiei contra Ucrainei, dar şi-a oferit teritoriul pentru ca trupele ruse să lanseze la începutul invaziei ofensiva asupra nordului Ucrainei şi regiunii Kiev, zone de unde armata rusă s-a retras între timp pentru a se concentra pe estul Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.