Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operaţiunea germană de evacuare de la Kabul a adus în Germania 138 de colaboratori locali

Nexta
Kabul aeroport

Operaţiunea germană de evacuare de la Kabul a adus în Germania 138 de membri ai personalului colaborator local, împreună cu familiile lor, transmite luni DPA, citând cifre oficiale.

În total, 634 de persoane din acest grup au fost evacuate din capitala afgană după cucerirea acesteia de către talibani, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne luni, la Berlin, citând date preliminare.

Numărul solicitărilor din partea celor care încearcă să fie evacuaţi a crescut semnificativ după ce a început operaţiunea de transport, până la cel puţin 40.000 de persoane acum, a indicat el.

Citește și: Promisiunea talibanilor în fața lumii: 'Vrem să construim viitorul și să uităm ce s-a întâmplat în trecut'

Şeful diplomaţiei germane, Heiko Maas, a afirmat luni că operaţiunea de ajutorare a acestor persoane să părăsească Afganistanul nu are un 'punct final' precis, scrie Agerpres.ro.

'Este ceva ce va trebui să gestionăm în săptămânile şi, probabil, şi lunile următoare', a declarat Maas în timpul unei deplasări în Uzbekistan.

Citește și: Lecția afgană - UE are nevoie de o forță de reacție rapidă

În total, 4.587 de persoane de diferite naţionalităţi au ajuns în Germania prin intermediul misiunii de evacuare întreprinse de Bundeswehr. Dintre aceştia, 3.849 sunt afgani şi 403 sunt cetăţeni germani.

'Nu a stat nimeni lângă un avion german să numere cine urca şi să spună că îi luăm doar pe cei care vin în Germania, iar cei care trebuie să meargă în Italia şi Belgia să fie lăsaţi acolo', în Afganistan, a afirmat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne.

Citește și: Situaţia din Afganistan, subiect de dispută în prima dezbatere a principalilor candidaţi la postul de cancelar al Germaniei .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.