Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operațiunea militară turcă împotriva kurzilor: Ankara cere SUA 'să rupă legăturile cu organizațiile teroriste'

PKK Turcia

Ministrul turc al apărării, Hulusi Akar, a cerut joi Statelor Unite să dea dovadă de înțelegere față de o posibilă nouă operațiune militară turcă în Siria, după ce Washingtonul și-a exprimat "opoziția fermă" față de o astfel de acțiune, conform Reuters, scrie Rador.

Turcia, care amenință de luni de zile cu o nouă incursiune în nordul Siriei, și-a intensificat pregătirile luna trecută, după un atentat mortal cu bombă la Istanbul, pentr a acuzat o grupare militantă kurdă. "SUA ne-au cerut să reevaluăm situaţia. Le-am transmis preocupările și gândurile noastre și le-am cerut să își respecte promisiunile. Am subliniat faptul că SUA ar trebui să ne înțeleagă", a declarat Hulusi Akar reporterilor.

De asemenea, Turcia a cerut țărilor aliate care au o prezență militară în Siria să nu permită milițiilor locale să le folosească steagurile și uniformele, a adăugat Akar. "Le reamintim că ar trebui să-i țină pe teroriști departe de ei înșiși și, în cele din urmă, ar trebui să rupă legăturile cu organizațiile teroriste", a spus el.

Turcia consideră miliția kurdă YPG, principala prezență în cadrul Forțelor Democratice Siriene (FDS) sprijinite de SUA, ca fiind aripa siriană a grupării militante PKK și le cataloghează pe ambele drept organizații teroriste. PKK este considerată, de asemenea, grupare teroristă de către Statele Unite și Uniunea Europeană.

PKK și FDS au negat implicarea în atentatul cu bombă comis la 13 noiembrie pe un bulevard pietonal aglomerat din Istanbul.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, i-a transmis miercuri omologului său turc "opoziția sa fermă" față de o nouă operațiune militară turcă în Siria și și-a exprimat îngrijorarea cu privire la escaladarea situației în această zonă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.