Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Operaţiunea rudele': Fratele fostului ministru Prună ajunge şef în DNA. Este partenerul de viaţă al procurorului general adjunct

Sigla DNA

Secţia pentru procurori a CSM decide în şedinţa de marţi, 26 mai, cu privire la propunerea de delegare în funcţia de procuror şef adjunct al Secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie (Secţia a II-a) din cadrul DNA a lui Mihai Prună, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Procurorul Mihai Prună este fratele fostului ministru al Justiţiei din Guvernul Cioloş, Raluca Prună. Lipsit de orice experienţă în domeniul infracţiunilor de corupţie, acesta ar putea fi propulsat direct într-o funcţie de conducere, în care va controla şi aviza dosarele făcute de procurori cu vechime în DNA. Mihai Prună a picat examenul de promovare la Parchetul General, iar activitatea sa a fost în domeniul omorurilor. Procurorul a mai fost delegat la PÎCCJ, însă a părăsit structura de parchet, în urma modificărilor legislative din 2018, pentru că nu avea vechimea necesară pentru a activa la un asemenea nivel.

Mihai Prună este partenerul de viaţă al Mariei Magdalena Militaru, recent numită în funcţia de procuror general adjunct al PÎCCJ. Fratele Ralucăi Prună are o relație cu Maria Magdalena Militaru, până recent procurorul general adjunct al Parchetului Curții de Apel București, cea care l-a trimis în judecată pe polițistul Cristian Cioacă în dosarul „Elodia”, nota luju.ro în 2015. Mihai Prună și procuroarea Maria Militaru nu sunt căsătoriți, însă au împreună un copil.

Şeful DNA, Crin Bologa, cel care a cerut delegarea lui Mihai Prună, are şi el legături cu fostul ministru al Justiţiei Raluca Prună. Acesta este un colaborat al Freedom House România. În septembrie 2015, actualul şef al DNA a participat la un eveniment organizat de Freedom House România la Chişinău. Directorul Freedom House este Cristina Guseth, prietenă a Ralucăi Prună.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.