DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Operatorii din sectorul energetic sunt pregătiţi să asigure continuitatea alimentării cu energie

www.magnanews.ro
energie electrică

Operatorul de sistem şi de transport al energiei electrice, distribuitorii şi furnizorii de energie electrică şi de gaze naturale sunt pregătiţi să facă faţă provocărilor generate de răspândirea coronavirusului şi să asigure continuitatea alimentării pentru populaţie şi agenţii economici, a informat Federaţia Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE), potrivit news.ro.

”Membrii ACUE au pus în aplicare planuri de management care prevăd acţiuni şi măsuri clare şi care respectă cu stricteţe toate recomandările şi măsurile anunţate de autorităţi în vederea limitării răspândirii coronavirusului. Au fost instituite măsuri de protecţie în egală măsură pentru clienţi şi angajaţi prin intensificarea igienizării tuturor spaţiilor de lucru, cu o atenţie sporită pentru zonele de relaţii cu publicul”, informează federaţia într-un comunicat.

Companiile membre ACUE încurajează clienţii să utilizeze metodele de plată on-line a facturilor.

De asemenea, aceştia au la dispoziţie mijloace online sau telefonice pentru soluţionarea diverselor solicitări pe care le-ar putea avea în această perioadă în relaţia cu furnizorii de utilităţi.

Citește și: Traian Băsescu îl desființează pe Ludovic Orban: E bun de dus la teatrul de comedie

”Operatorii au implementat deja o serie de măsuri cu scopul de a limita şi preveni răspândirea coronavirusului, precum amânarea deplasărilor care nu sunt absolut necesare, amânarea evenimentelor programate în luna martie, realizarea şedinţelor şi a conferinţelor cu partenerii şi colaboratorii prin mijloace audio-video, asigurarea condiţiilor pentru ca angajaţii să poată lucra de acasă, implementarea unui program de lucru flexibil, acolo unde este posibil, pentru a evita intervalele orare aglomerate din mijloacele de transport”, mai arată ACUE.

Reprezentaţii ACUE spun că toate companiile membre colaborează îndeaproape cu autorităţile, astfel încât serviciile asigurate pentru toţi consumatorii de energie să nu fie afectate major.

Înfiinţată în mai 2012, Federaţia ACUE are 28 de membri, printre care se numără grupuri importante din domeniul energiei electrice şi gazelor naturale, respectiv CEZ România, E.ON România, Electrica SA, Enel România, Engie România, Gaz Est, Transelectrica SA, WIEE, cu un număr total de circa 27.000 de angajaţi şi cu o cifră de afaceri anuală de peste 5,5 miliarde de euro. Valoarea totală a investiţiilor realizate de membrii ACUE în perioada 2005-2019 este de aproximativ 11 miliarde de euro. Companiile membre susţin indirect alte câteva zeci de mii de locuri de muncă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.