Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operatorul de turism TUI vrea să renunţe la listarea la Londra şi să se mute la Frankfurt

TUI Group
TUI

Conducerea operatorului german de turism TUI a cerut acţionarilor să sprijine planurile de a renunţa la listarea acţiunilor la Bursa de la Londra (LSE) şi de a tranzacţiona titlurile în principal în Germania, transmite Bloomberg, potrivit Agerpres.

În după amiaza zilei de marţi este programat votul acţionarilor privind această decizie. Pentru aprobarea includerii TUI în indexul MDAX al Bursei de la Frankfurt este necesar votul a 75% din acţionari.

Tranzacţionarea în principal la Bursa de la Frankfurt va simplifica structura companiei, ţinând cont că majoritatea acţiunilor sunt tranzacţionate în Germania. De asemenea, listarea unică va îmbunătăţi nivelul lichidităţii, se arată în comunicatul TUI.

Operatorul de turism se află printre companiile care iau în considerare delistarea de la Bursa de la Londra (inclusiv Ryanair Holdings Plc, Allied Minds Plc şi YouGov), după ce Brexitul a provocat probleme de conformitate, iar firmele vor să-şi simplifice structura şi să-şi scadă costurile administrative.

Va fi o nouă lovitură pentru LSE, care se confruntă cu dificultăţi în atragerea unor companii importante şi Oferte Publice Iniţiale (IPO) majore.

TUI a raportat marţi că în primul trimestru numărul de clienţi a urcat cu 6%, la 3,5 milioane, ceea ce arată că oamenii cheltuie mai mult cu vacanţele. Profitul operaţional s-a situat la şase milioane de euro, peste estimări, în timp ce vânzările au crescut cu 15%, la 4,3 miliarde de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.