Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operatorul elveţian SIX preia Bursa de la Madrid de către cu aprobarea Executivului Spaniei

galacticconnection.com
colaps bursa financiar

Ministerul spaniol al Economiei a informat că Executivul a autorizat oferta de cumpărare a Bursei de la Madrid (BME) de către operatorul bursier elveţian SIX Group AG, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Oferta exclusiv în numerar a SIX pentru BME, de 2,84 miliarde de euro (3,1 miliarde de dolari), reprezintă o primă de 34% faţă de preţul acţiunilor BME din noiembrie, când a fost lansată oferta operatorului bursier elveţian. La acel moment, BME aprecia că oferta "reflectă în mod rezonabil actuala valoare" a Bursei de la Madrid.

Autoritatea de reglementare a pieţei bursiere spaniole (CNMV) nu va aproba propusa achiziţie înainte ca acţionarii BME să-şi exprime opinia finală privind oferta, a precizat Ministerul Economiei.

Săptămâna trecută, CNMV a recomandat Guvernului să aprobe oferta.

Citeşte şi: VIDEO Percheziţii de amploare într-un dosar de înşelăciune cu pretinse teste COVID - Aproape 10.000 de teste nereale încerca firma să vândă pe internet

SIX se concentrează pe Elveţia şi prin achiziţionarea BME ar avea o bază în interiorul UE. În iulie, Bursele din Elveţia şi-au pierdut statutul preferenţial în Uniunea Europeană, în urma eşecului negocierilor menite să rezolve disputa dintre blocul comunitar şi autorităţile de la Berna privind eforturile de a consolida relaţia lor printr-un acord de parteneriat.

"Suntem încântaţi de decizia Guvernului spaniol, este un moment extrem de important pentru noi", a declarat un purtător de cuvânt al SIX.

Şi operatorul bursier pan-european Euronext anunţase anul trecut că este în negocieri cu Bursa spaniolă BME privind o posibilă ofertă de preluare, fără a preciza valoarea tranzacţiei, în condiţiile în care se extind consolidările din industrie.

Euronext este un jucător mic comparativ cu rivalii săi europeni - London Stock Exchange (LSE) şi Deutsche Bourse (DB) - dar şi-a extins treptat operaţiunile. Recent, Euronext a achiziţionat Oslo Bors iar Norvegia a devenit a şasea ţară europeană în care operează Euronext, după Franţa, Olanda, Belgia, Portugalia şi Irlanda.

Madridul este printre cei mai mici operatori bursieri europeni, cu o capitalizare de piaţă de 2,1 miliarde de euro (2,32 miliarde de dolari), mai puţin de jumătate decât cea a Euronext, de cinci miliarde de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.