Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opere de artă inedite semnate de Marc Chagall sunt prezentate la Paris, înaintea unei licitaţii programate la Londra

observer.com
Christie's

Două picturi în ulei şi patru guaşe originale şi inedite semnate de Marc Chagall sunt prezentate începând de vineri şi până marţi la sediul din Paris al casei Christie's, înainte de scoaterea la licitaţie a 22 de opere de artă la Londra, pe 28 iunie, informează AFP.

Cele mai multe dintre aceste lucrări inedite şi realizate în culori aprinse, pictate de Chagall între 1938 şi 1984, nu au fost niciodată expuse sau puse în circulaţie pe piaţa obiectelor de artă de la moartea artistului din 1985, la Saint-Paul-de-Vence, o localitate din sud-estul Franţei, unde se află mormântul pictorului, au precizat reprezentanţii casei Christie's.

Toate simbolurile îndrăgite de pictor şi specifice universului său oniric sunt prezente: un cuplu de tineri căsătoriţi care zboară prin aer, cai, cocoşi, muzicieni, iudaism, spectacole de circ şi oraşele preferate ale artistului, potrivit Agerpres.ro.

Lucrările fac parte dintr-un important fond de uleiuri pe pânză, opere pe hârtie, printuri şi cărţi care aparţin moştenitorilor acestui pictor, născut în 1887 la Vitebsk, în Belarus, pe atunci parte a Imperiului Rus, şi care a trăit la Paris între cele două războaie mondiale (1929-1939), apoi în Statele Unite (1941-1947), unde s-a exilat înainte de a reveni în Franţa în 1948.

Cele şase opere de artă prezentate la Paris vor fi propuse la licitaţie la Londra, alături de alte 16 lucrări originale (uleiuri şi guaşe), pe 28 iunie, într-o licitaţie dublă organizată în colaborare cu filiala casei Christie's din capitala franceză.

O licitaţie online care va cuprinde o selecţie de cărţi aparţinând artistului sau la care acesta a colaborat, precum şi lucrări pe hârtie şi reproduceri, va fi organizată în paralel, au precizat organizatorii.

Alte licitaţii cu opere inedite din creaţia aceluiaşi artist sunt programate la toamnă în Hong Kong, Paris şi New York, au adăugat reprezentanţii casei Christie's, care nu au dezvăluit numărul total al operelor de artă din acest fond ce face parte din patrimoniul familiei Chagall şi nici estimările privind valoarea acestora.

Printre lucrările prezentate la Paris se află două uleiuri pe pânză, inclusiv "Couple et Violoniste", un tablou estimat între 1,4 milioane de euro şi 2,1 milioane de euro, pictat de Marc Chagall în anii 1970.

Cealaltă pânză, "Le Peintre et les Mariés aux trois Couleurs", realizată în 1984, când pictorul avea vârsta de 97 de ani, a fost estimată între 1,1 milioane de euro şi 1,7 milioane de euro.

Patru lucrări pe hârtie, combinând tehnici de guaşă, pastel, cerneală şi creion, sunt estimate la preţuri cuprinse între 140.000 şi 351.000 de euro. Printre ele se află schiţele "Etude pour le Cheval Rouge" (1938-1944) şi "Coq sur fond rouge" (1981).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.