Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opinie - Au mușcat UE și SUA momeala Rusiei, făcând gratuit propaganda Kremlinului, ca pol al democrației?

Marina Ovsiannikova

Imaginile cu jurnalista rusă Marina Ovsiannikova, care a protestat luni seara, în direct, împotriva războiului declanşat de Kremlin în Ucraina în timpul difuzării celui mai urmărit buletin de ştiri al zilei "Vremea" de pe Pervîi Kanal (Canalul unu), unul dintre principalele posturi ale televiziunii de stat din Rusia, au făcut turul rețelelor de socializare. Femeia a devenit un nou simbol al eliberării. Cei care încă au mintea limpede, pot vedea că aici e cel  mai probabil vorba de o nouă campanie de tip idolatrizarea lui Djokovic de către anti vacciniști,  mișcările rezist de stradă sau un nou miracol de tip găina care naște pui vii! Practic, Rusia ne-a servit un model de democrație, în timpul unui război în care e acuzată că procedează mai grav ca naziștii!  Personal, cred că unica formă de protest a unui jurnalist cu adevărat revoltat de breasla lui e demisia.

Înclin să cred că întreaga lume a picat pradă propagandei de la Kremlin, care a reușit să pună la colț cenzura! De la începutul războiului din Ucraina, întreaga Europă se mai informează numai din presa declarată ca bună și corectă! Presa rusească a fost etichetată ca fiind de propagandă și a fost interzisă, firește, spre binele nostru, ca să nu fim manipulați! Rusia, la rândul ei, a procedat exact la fel! Personal, am o mare problemă când cineva îmi insultă inteligență și nu îmi permite să aleg și să gândesc pentru mine, lăsându-mă să ma informez echidistant din ambele tabere.

Mai mult, am mari semne de întrebare că România, acest stat care își ține populația în sărăcie suprataxând munca, care își condamnă bolnavii la suferință în mizerie în spitale de Ev Mediu, care își trimite copiii la școală pe ulițe mizerabile și pline de noroi și care e mereu surprins de venirea iernii, ar putea să facă vreodată ceva în interesul meu. Însă, cenzurarea presei rusești s-a făcut în toată UE, spre binele populației, la fel ca încuiatul în casă în timpul pandemiei și multe alte măsuri care au atentat grav la tot ce înseamnă libertate. Paradoxul este că Rusia, acuzată că e un stat totalitar, a devenit un nou pol al libertății de exprimare! În timp ce UE a cenzurat media rusească, o jurnalistă din Rusia a devenit subiect de știri la nivel mondial prin protestul ei, lucru care ma face să mă întreb dacă nu cumva la mijloc e vorba chiar de o mișcare de propagandă a Rusiei, extrem de bine ambalată, în care rușii au vrut să ne arate că la ei democrația nu a murit, ca în UE și SUA.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.