Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opinie - Hărțuirea sexuală, bullying-ul și mersul la psiholog pun stăpânire pe România

romaniatv.net
hartuire sexuala

Cred că România ar putea fi redenumită cu succes România copy-paste! Sincer, nu știu popor cu spirit de turmă mai mare ca al nostru. Importăm orice modă, orice mâncare nocivă, orice boală mintală și ne-o însușim! Dacă mergeți pe stradă, probabil ați observat că procentul de oameni care se bucură de obezitate e în creștere. La fel și cel al celor care iau droguri, care consumă alcool sau care se tratează la psihiatru de boli moderne, de tip traumele cauzate de faptul că mama și tata erau la muncă. Ca una care nu bea, nu fumează, nu ia droguri, ba chiar aleargă zilnic și are o placere nebună în a-și rezolva singură dilemele psihice cred că în România va fi ilegal să fii slab, să faci sport, să mănânci sănătos sau să fii sănătos mintal și să îți rezolvi singur problemele!

Mai nou, dacă spui că nu bei, nu fumezi, că faci sport sau că tu nu au depresii, că nu alergi după bani sau relații sentimentale, că nu vrei să promovezi și nu crezi că fericirea ta e în vreo vacanță de lux, ai devenit un penibil, un anormal! Ce naiba e în neregula cu tine de nu mergi la psiholog? Nu visezi nimic? Nu aștepți o salvare? Nu ai și tu o traumă din copilărie? Nu ai fost bullied? Și apropo de asta! Ce ne mai place engleza!!! Bully - bătăuș. Acum, pe bune, înțeleg că avem o isterie  națională cu bulling-ul în școli? Nu, zău! Comportamentele agresive în școli există de când lumea și pământul. Încă de pe vremea mea, vara fetele se trezeau cu găleți de apă aruncate pe ele, ca să li se intuiască formele de sub haine, iar iarna erau luate la bulgareală, care adesea se lăsa cu trante și dureri! Doar că am fost o altă generație. Cu cheia la gât, cu bulgărele de zăpadă în cap, urecheați de un profesor, instruiți de părinți că nu ne permitem orice, cred că am avut o copilărie mai bună. Si cred că am trecut exact prin aceleași traume care azi se tratează la psiholog. Și am ieșit din ele oameni mai puternici, mai buni. Traumele au devenit o afacere.


În zilele noastre e cool să fii hărtuită sexual, e cool să ajungi la pshiholog, e cool sa te dezvolti personal lucrând cu tine. O mie de complicații și povești când soluția era simplă: Ești hărțuită sexual? Te prezinți la poliție, cu o plângere și cu o dovadă, un SMS, o îngegistrare, trăm totuși în era tehnologiei. Dar scopul nu e să scăpăm de hărțuire, ci să îi îmbogățim pe cei care oferă false tratamente. Scopul e să facem show. Scopul e să dăm alerte când nu e cazul.

PS Și eu am parte zi de zi de priviri care mai de care pe stradă, la alergat, am parte de invitații, propuneri, complimente, dar tonul hărțuirii se mai dă și prin atitudine, căci bărbații nu insistă acolo unde refuzul e clar. Și dacă vrem să eliberăm femeile și copiii de hărțuire, soluția e să îi educăm să spună nu. Asta e limita, de asta nu treci. Dar într-o societate care prezintă modele femei fără scrupule și bogății obținute ilicit e lesne de înțeles de ce unele hărțuiri sunt tolerate ca fiind pași normali spre succes. Limita dintre hărțuire și neam prost e fix reacția persoanei hărțuite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.