DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Opinie: PSD a făcut o greşeală majoră care se va deconta în sondaje

ziaruldevalcea.ro
sigla PSD

În REVISTA PRESEI de astăzi, stiripesurse.ro vă propune o analiză a jurnalistului Ion M. Ioniță pe tema modului defectuos în care comunicatorii PSD au gestionat episodul „Simona Halep”, fapt ce va avea repercursiuni serioase asupra imaginii partidului.

Adevărul:

Legea de fier care se aplică atunci când vrei să câştigi simpatie publică este să nu ataci niciodată un personaj cu încredere şi popularitate mai mare decât a ta. Traian Băsescu a făcut-o cu Raed Arafat şi a fost începutul sfârşitului pentru acceptabilitatea sa în funcţia de preşedinte al României.
Neforţat de nimeni, PSD a făcut o greşeală majoră care se va deconta în sondaje. Scandalul „Simona Halep” în care partidul s-a vârât singur arată grave probleme şi o lipsă totală de profesionalism în ceea ce priveşte gestionarea imaginii într-o situaţie de criză pentru PSD.
Difuzarea pe site-urile PSD a unor imagini manipulate şi a mesajului că publicul de pe Arena Naţională a venit nu să o omagieze pe Simona Halep, ci să o huiduie pe campioana de la Roland Garros, aplaudând-o în schimb pe Gabriela Firea, nu putea fi înghiţită nici de pelicanii din insula Belina. Atunci când diferenţa între realitate şi propagandă este prea mare, efectul este invers. Pe vremea lui Ceauşescu se spunea din cinci în cinci minute că în România se trăieşte mai bine decât în Occident. Propagandiştii partidului se gândeau că românii care stăteau cu orele la cozi pentru o bucată de parizer erau convinşi de adevărul oficial şi nu de adevărul din sacoşele lor goale.
La fel, responsabilii cu propaganda ai PSD au vrut să-i facă pe români să creadă că publicul a huiduit-o pe Simona Halep şi nu pe Firea. O aberaţie desăvârşită!
Faptul că Liviu Dragnea l-a concediat pe cel responsabil cu o încercare de manipulare atât de grosieră nu repară nimic. E prea puţin.
Liviu Dragnea ar trebui să fie cu adevărat îngrijorat faţă de ceea ce se întâmplă cu partidul pe care îl conduce. Stilul impus în Guvern se repetă şi în partid. Sunt puşi în funcţii, oricât de importante, oameni care nu se remarcă decât prin fidelitate faţă de liderul partidului. Restul nu contează. Aşa se face că numărul incompetenţilor şi al impostorilor ajunşi în posturi-cheie a depăşit masa critică. (Mai multe detalii AICI)

contributors.ro:

Despre inutilitatea devastatoare şi chiar caracterul contra-productiv al „summitului istoric” Trump-Kim, care-l „legitimează” internaţional şi îl întăreşte extern şi intern pe acesta din urmă, am mai scris, ca şi despre scepticismul puternic pe care îl am faţă de perspectiva denuclearizării Coreei de Nord comuniste.
Experţii nucleari ale căror opinii le-am citit zilele acestea spun că, şi dacă ar exista bunăvoinţă politică la Phenian, denuclearizarea nu ar fi tehnic posibilă înainte de 10-15 ani. Eu cred că mai degrabă niciodată, în condiţiile acestui regim. În schimb, Kim, China şi Rusia vor presa puternic pentru anularea sancţiunilor economice, în maxim un an, şi acordarea de facilităţi financiare, comerciale şi investiţionale regimului comunist din Nord, în schimbul câtorva gesturi simbolice care mimează începutul denuclearizării, intens mediatizate. Teatru ieftin şi beneficii numai pentru dictatura lui Kim Jong un. Ca să ne înţelegem, evident că nu susţin un război, şi cu atât mai puţin unul nuclear, dar Kim nu ar fi folosit arma nucleară, pentru că nu-şi doreşte sfârşitul politic şi fizic. Era doar moneda lui de schimb. Genul lui de îndoctrinare nu este acelaşi cu al teroriştilor fundamentalişti islamici, care cred că nu au nimic de pierdut. Kim nu se detonează singur. Kim iubeşte puterea pe care o are şi pe care vrea să o menţină.
Dar Trump este obsedat să facă lucruri senzaţionale, fără precedent, să uimească lumea, să se deosebească fundamental de preşedinţii americani care l-au precedat, de la George Washington încoace, şi să intre în istorie. Şi chiar reuşeşte. Într-adevăr, nu este ca cei de dinaintea lui, înţelept, vizionar în sensul bun şi inspirat, promotor al libertăţilor şi al alianţelor cu cei compatibili cultural şi politic. A fost şi a rămas un showman pentru gusturile îndoielnice ale americanilor mediocri, convins că joacă la nivel politic în scena finală din emisiunea „Ucenicul”, concediindu-i scurt pe Angela Merkel, Macron şi Trudeau, dar oferind ceva „senzaţional” acolo unde te-ai aştepta cel mai puţin şi unde nimeni nu a reuşit. Orice psiholog poate explica uşor de ce „complexul de superioritate” este, în fapt, doar o expresie a unui „complex de inferioritate”. (Mai multe detalii AICI)

RFI:

La summit-ul de marţi de la Singapore dintre americanul Donald Trump şi nord-coreeanul Kim Jong-un, cei doi lideri au semnat un document. Un acord ce este însă foarte limitat: promisiuni vagi despre denuclearizare, niciun calendar precis, nicio măsură concretă. Asta nu i-a împiedicat însă pe cei doi protagonişti să se laude, fiecare de partea sa, cu «succesul» obţinut.
Kim Jong-un, liderul nord-coreean, l-a invitat pe Donald Trump la Phenian şi a acceptat invitaţia acestuia de a merge la Casa albă. Este informaţia numărul unu comentată de agenţia oficială nord-coreeană. In opinia acesteia, aceste invitaţii reciproce sunt «o ocazie importantă de a ameliora relaţiile bilaterale». De partea sa, Cotidianul Muncitorilor, principalul ziar de la Phenian, publică numeroase poze cu summit-ul de la Singapore. Lucru care le permite nord-coreenilor să descopere imagini inedite şi haluncinante pentru ei, cele în care se poate vedea cum «Liderul Suprem» simpatizează cu tradiţionalul lor inamic imperialist. Phenianul salută de asemenea faptul că exerciţiile militare organizate în mod regulat de Coreea de Sud cu SUA se vor suspenda pe perioada negocierilor. In fine, Coreea de Nord subliniază că Trump şi Kim s-au înţeles ca să ajungă la pace şi denuclearizare «treptat», o strategie promovată până acum şi de regim. Nu-i deci de mirare că summit-ul de la Singapore este prezentat de Phenian drept o «victorie strălucită pentru Liderul Suprem» ne spune corespondentul RFI în zonă.
Optimism mare şi din partea adversă. De cum s-a terminat summit-ul, Donald Trump s-a urcat în avionul Air Force One şi a profitat de lungul drum până acasă ca să posteze cu frenezie nişte mesaje pe Twitter care promovau acordul obţinut. Cum notează corespondenta RFI în SUA, liderul de la Casa albă s-a autofelicitat fără reţinere. «Lumea a făcut un mare pas înapoi în faţa unei potenţiale catastrofe nucleare ! Gata cu tirurile de rachete, gata cu testele sau cu cercetarea nucleară» a scris Trump pe reţeaua de socializare. Preşedintele american a repetat apoi că s-a înţeles foarte bine cu omologul său nord-coreean, descris drept «cineva care vrea să facă lucruri mari pentru ţara sa». In fine, Trump a postat şi un film video care rezumă întâlnirea sa cu Kim Jong-un după modelul unui film de propagandă. Printre altele aflăm că «preşedintele Trump şi liderul Kim s-au regăsit ca să refacă istoria. Viitorul rămâne de scris». In mesajele sale, liderul de la Casa albă a profitat ca să-i mustre şi pe cei care au început să-l critice la Washington, în particular presa şi democraţii care constată că există puţine lucruri concrete în acordul din 12 iunie. (Mai multe detalii AICI)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

CITESTE SI

EXQUIS.RO

REVISTABLOGURILOR.RO

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.