Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opinii contradictorii în guvernul german pe tema bugetului alocat UE

Ministrul de finanţe german Wolfgang Schaeuble l-a criticat vineri pe colegul său de la externe Sigmar Gabriel după ce acesta a declarat că Germania ar trebui să-şi sporească asistenţa financiară pentru Grecia şi contribuţia financiară la Uniunea Europeană în general, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Potrivit ministrului de finanţe german, această declaraţie "merge într-o direcţie complet greşită" şi trimite un mesaj eronat.

ALERTĂ - Încă o persoană decedată în urma atentatului de la Londra

Schaeuble (Uniunea Creştin-Democrată, CDU) a adăugat că problema Europei nu o reprezintă în primul rând banii, ci modul în care sunt folosiţi aceştia.

Întrebat la postul de radio Deutschlandfunk dacă Grecia poate rămâne în zona euro, Schaeuble a precizat că acest lucru este posibil "doar dacă are o economie competitivă".

Wolfgang Schaeuble a subliniat că Grecia trebuie să aplice reforme şi a recunoscut că acest lucru va necesita timp. "Dar dacă nu va folosi acest timp să se reformeze pentru că e neplăcut, atunci este pe o cale greşită", a avertizat ministrul de finanţe german.

Contre dure între Sofia şi Ankara: 'NU vom accepta lecţii de democraţie din partea lor!'

Sigmar Gabriel, membru al Partidului Social-Democrat, partener de coaliţie cu creştin-democraţii cancelarului Angela Merkel, a anunţat pe reţeaua Twitter că "la următoarea dezbatere cu privire la finanţele Europei am putea face ceva 'scandalos' - şi anume să ne semnalăm disponibilitatea de a plăti mai mult". Mai mult, cu prilejul vizitei pe care a efectuat-o joi în Grecia, el a evocat o majorare a asistenţei financiare pentru această ţară.

Germania, ţara cu cea mai puternică economie şi cu cea mai numeroasă populaţie din UE, este deja cel mai mare contributor la bugetul UE, cu circa 15 miliarde de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.