Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oportunități fără precedent pentru România, prin Mecanismul de Redresare și Reziliență

Facebook
Maria Gabriela Horga

80 de miliarde de lei – aceasta este suma de care va beneficia România pentru investiții și reforme în domeniile cruciale, prin Mecanismul de Redresare și Reziliență.

România este cea de-a șasea țară a Uniunii Europene care finalizează și lansează spre consultare publică Planul Național de Redresare și Reziliență.

Maria Gabriela Horga, secretar de stat la Cancelaria Prim-ministrului și candidat PNL la Camera Deputaților spune că dezbaterea dezbaterea pe tema noilor mecanisme pentru finanţarea economiei și cunoașterea lor de către toți cei care pot beneficia, fie sectorul public sau privat este extrem de important.

”România are oportunităţi fără precedent oferite de următorul Cadru Financiar Multianual și de Instrumentul de relansare Next Generation EU, în care o componentă importantă este Mecanismul de Redresare și Reziliență.

Țara noastră va beneficia de 80 de miliarde de euro pentru investiții și reforme în domenii cruciale precum infrastructura (transport, energie, telecomunicații), sănătate, educație, cercetare, mediu, schimbări climatice sau agricultură.

România are astfel o șansă cu care nu se întâlnește probabil decât o dată la o generație, șansă pe care nu o putem rata”, a declarat Maria Gabriela Gorga, după lansarea oficială a Planului Național de Redresare și Reziliență.

Cea mai mare parte a sumelor de care va beneficia România în următorii șase ani provine din Mecanismul de Redresare și Reziliență:

” În perioada 2012-2027, României îi revin 80 miliarde euro, după cum urmează:

-         30,44 miliarde euro prin Mecanismul de Redresare și Reziliență (33 miliarde în prețuri curente), bani ce vor trebui investiți până în 2026

-         28,22 miliarde euro din Fondul de Coeziune

-         19,34 miliarde euro din Politica Agricolă Comună

-         1,94 miliarde euro din Fondul de Tranziție Justă” – a mai punctat secreatrul de stat în Camcelaria Premierului, Maria Gabriela Horga.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.