Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opoziția susține că România este într-o 'criză bugetară gravă': Incompetenţa şi habarnismul guvernului Dragnea - Dăncilă pun în pericol funcționarea statului

Inquam Photos / Octav Ganea
sedinta guvern

Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al PNL, susține că România este într-o criză bugetară gravă, făcând referire la ordinea de zi a primei ședinte de guvern din 2019 pe care nu se regaseste proiectul de buget pentru noul an.

"Incompetenta si habarnismul guvernului Dragnea - Dancila au ajuns la cote greu de imaginat care pun in pericol economia si functionarea statului.

In prima sedinta de guvern a anului nu exista nicio referire la proiectul Legii bugetului de stat si al asigurarilor sociale de stat in conditiile in care acesta trebuia prezentat inca din 15 noiembrie anul trecut.

Citeste si ALERTĂ - Euro a EXPLODAT: ajunge la un nivel RECORD

In schimb, se discuta un memorandum pentru elaborarea unei carti propagandistice cu realizarile guvernului din 2018, #CarteaRosie a guvernarii PSD-ALDE.

Pentru o functionare normala a institutiilor statului si o mai buna proiectie a economiei romanesti, mai bine ar face un volum cu 293 de pagini care sa fie publicat in Monitorul Oficial cat mai urgent si care sa se numeasca Legea bugetului de stat pentru 2019.

Realitatea este ca nu au ce realizari sa scrie in #CarteaRosie a guvernarii PSD - ALDE pentru ca datele privind executia bugetara sunt dezastruoase si "nu se inchid" cu un deficit sub 3% din PIB, asa cum va arata analiza PNL care va fi publicata in #CarteaNeagra a guvernarii PSD-ALDE din 2018.

Practic, suntem intr-o criza bugetara grava care va duce la o depasire majora a tintei de deficit bugetar in 2019 cu consecinte negative pentru toti romanii prin cresterea masiva a imprumuturilor statului, majorari abrupte de taxe si impozite si un nou val de scumpiri", a scris Ionel Dancă pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.