Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opoziția dă de pământ cu ministrul Justiției: 'Îl faceți pe Florin Iordache să pară un ministru al Justiției cu coloană vertebrală'

Inquam Photos/ George Călin
Catalin Drula

„Îl faceți pe Florin Iordache să pară un ministru al Justiției cu coloană vertebrală”, spune liderul USR, Cătălin Drulă, după ce parlamentarii au votat modificarea codurilor Penale. Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, cu 191 de voturi "pentru", 66 "împotrivă" şi 12 abţineri, proiectul de lege care modifică Codul penal.

„Capul sus. Ce ați făcut zilele astea e de noaptea minților. Ar trebui să vă întrebe poporul dacă sunteți sănătoși la cap. Predoiu spunea acum trei zile că pragul de 250.000 de lei este pragul pe care îl susține și și-l asumă. Azi susține că nu trebuie prag. Îl faceți pe Florin Iordache să pară un ministru al Justiției cu coloană vertebrală prin comparație. Ceea ce ați făcut din dezbaterea pe un subiect extrem de important, al codurilor penale, felul cum ați ratat orice fel de discuție serioasă în Parlament, cu telefoane date la cabinetul scurt, arată exact de ce nu mai trebuie să conduceți țara, pentru că una e șpaga de la dutty-free de la aeroport și alta e guvernarea unui stat”, afirmă Cătălin Drulă, relatează Mediafax.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, nu și-a votat propriile legi. El susținea că va vota „pentru” cele două proiecte de lege. Pe lista de vot, numele lui Cătălin Predoiu nu mai apărea. ”Eroarea” a fost sesizată de liderul de grup al USR, Ionuț Moșteanu. Ulterior, Predoiu a explicat că a fost vorba despre o eroare tehnică, care nu i-a permis să voteze aceste proiecte de lege și a ținut să reitereze sprijinul public pentru acestea.

Context

Parlamentul a aprobat, miercuri, modificarea codurile penale. Potrivit, proiectelor votate, deputații au renunțat la stabilirea unei prag pentru abuzul în serviciu și au păstrat posibilitatea folosirii ca probe a interceptărilor făcute de servicii în cazul mai multor infracțiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.