Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opoziţia din Venezuela se retrage din viitoarele alegeri legislative

Telesur
Venezuela

Opoziţia din Venezuela, majoritară în Parlament, a anunţat că se va retrage din alegerile legislative prevăzute până la sfârşitul anului, un proces electoral pe care l-a calificat drept "farsă", relatează AFP.

"Partidele democratice venezuelene nu vor valida şi nici nu vor recunoaşte o farsă electorală pusă în scenă de dictatura (preşedintelui chavist Nicolas Maduro - n.r.) în propriul interes", afirmă într-un comunicat transmis duminică reprezentanţi ai 11 formaţiuni politice, între care şi principalele patru partide de opoziţie, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Primul sondaj în București după Starea de urgență. PNL și PSD sunt umăr la umăr. Joc tare la Primăria Generală (CURS)

Aceste formaţiuni resping "pretenţia dictatorială" a acestor alegeri menite a înnoi Adunarea Naţională, un proces care, în opinia lor, ar servi la "agravarea crizei politice actuale".

Tribunalul Suprem de Justiţie (TSJ) a numit vineri noi membri la conducerea Consiliului Naţional Electoral (CNE), însărcinat cu supervizarea scrutinului pentru care nu a fost stabilită nicio dată, dar care, în virtutea legii, trebuie să aibă loc în acest an.

Acuzat de opoziţie că acţionează parţial în beneficiul puterii chaviste, TSJ a numit un magistrat sancţionat de Canada la conducerea CNE.

Făcând asta, el şi-a arogat o prerogativă a Adunării Naţionale, parlamentul unicameral din Venezuela, singura instituţie controlată de opoziţie.

Citește și: VIDEO Un medic EXPLICĂ cum sunt OBLIGAȚI medicii să facă FALS în acte privind morții de coronavirus

"A venit momentul!', a transmis sâmbătă Nicolas Maduro, la o zi după numirea acestor noi autorităţi electorale.

"Trebuie să ne luptăm, uniţi, cu mai multă forţă decât oricând", a scris pe Twitter la rândul său liderul de opoziţie Juan Guaido, recunoscut preşedinte interimar al Venezuelei de circa 50 de ţări, printre care şi SUA.

Opoziţia a câştigat alegerile legislative din decembrie 2015, obţinând 112 din cele 167 de locuri din Parlament, pentru care Maduro este un "uzurpator" care s-a menţinut la putere pentru al doilea mandat în urma unui scrutin prezidenţial "fraudulos" în 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.