Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opoziţia din Turcia cere ANULAREA votului la referendum

turcia

Partidul Republican al Poporului (CHP), principala formaţiune a opoziţiei laice din Turcia, va cere oficial marţi după-amiaza anularea referendumului privind întărirea prerogativelor preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, a anunţat partidul, într-un comunicat citat de Reuters.

CHP (social-democrat şi laic) precizează că solicitarea va fi depusă la Comisia electorală supremă (YSK) a Turciei de vicepreşedintele partidului, Bulent Tezcan, la ora locală 2.30 PM (11.30 AM GMT), scrie agerpres.ro.

Citește și: Un milionar elvetian l-a tăiat pe un bărbat pentru că l-ar fi insultat de…barbatia sa

Luni, Partidul Republican al Poporului a cerut anularea referendumului în urma căruia preşedintele Recep Tayyip Erdogan îşi va extinde prerogativele, anunţând că intenţionează să se adreseze inclusiv Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO). Vicepreşedintele CHP a susţinut că partidul său a primit din multe regiuni ale Turciei sesizări despre cazuri în care oameni nu au putut vota ori despre buletine de vot numărate în secret. El a calificat de asemenea drept ilegală decizia Înaltei Comisii Electorale de a accepta buletinele de vot pe care oficialii din secţiile de votare nu au aplicat o ştampilă obligatorie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.