Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opoziţia sabotează planul guvernului grec de creare a unui Minister al Protecţiei Civile

grecia

Politicianul de opoziţie Alexis Tsipras şi partidul său de stânga Syriza au sabotat planul guvernului grec de creare a unui Minister al Protecţiei Civile în urma incendiilor de vegetaţie violente din această vară, relatează marţi DPA.

Ministerul Protecţiei Civile este destinat să reunească numeroasele autorităţi şi instituţii responsabile de gestionarea incendiilor, cutremurelor, inundaţiilor şi altor calamităţi naturale.

Incendiile forestiere extinse de la începutul acestei veri au condus la probleme de coordonare, pentru care ulterior prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis şi-a cerut scuze în parlament.

Guvernul conservator a dorit ca fostul ministru al apărării în guvernul Tsipras, Evangelos Apostolakis, să fie la conducerea noului minister pentru a arăta că dezastrele de mediu ar trebui abordate peste liniile de partid.

Cu toate acestea, după atacuri puternice ale membrilor Syriza, ministrul desemnat a aruncat prosopul marţi cu puţin timp înainte de depunerea jurământului.

Crearea noului minister fusese anunţată pentru prima dată marţi, potrivit Agerpres.ro.

Numirea lui Apostolakis a fost interpretată de media elene ca o deschidere a guvernului către opoziţie.

Membrii Syriza susţin că această numire a lui Apostolakis nu este un efort real de cooperare între guvern şi opoziţie, ci o manevră politică pentru a acoperi eşecurile guvernului.

Nici Syriza şi nici guvernul nu au făcut sugestii alternative pentru ocuparea postului. De marţi după-amiază, guvernul nu a propus nicio soluţie la situaţie.

Tot marţi, guvernul a anunţat că Ministerul Sănătăţii va fi de acum înainte condus de Athanasios Plevris, avocat şi confident apropiat al şefului guvernului. Se pare că Mitsotakis nu a fost mulţumit de progresul campaniei de vaccinare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.