Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oprirea unui reactor nuclear de la Cernavodă majorează prețul energiei electrice

curent

Preţul energiei electrice pe piaţa spot a bursei OPCOM depăşeşte luni 440 de lei pe MWh în orele de vârf, în contextul opririi planificate a unităţii 2 de la Cernavodă, potrivit datelor operatorului bursier, informează AGERPRES.

Preţul mediu pentru întreaga zi de luni este 330 de lei/MWh, iar vârful de 440 de lei va fi între orele 20:00 şi 21:00. Anul trecut, pe 11 mai, tot într-o zi de luni, preţul în acel interval orar era de 156 de lei pe MWh.

România este şi cea mai scumpă piaţă din energie din regiune, cu un preţ mediu de 65 de euro pe MWh. Spre comparaţie, în Cehia, Slovacia şi Ungaria, energia costă 59 de euro pe MWh.

De asemenea, potrivit site-ului Transelectrica, luni dimineaţa, la ora 8:50, România importa 1.629 de MW, la un consum de 7.151 MW şi o producţie de 5.521 MW.

Principala sursă de producţie erau hidrocentralele - 2.685 MW, urmate de cărbune - 971 MW, nuclear - 712 MW, hidrocarburi - 496 MW, fotovoltaic- 409 MW, eolian - 133 MW, biomasă - 80 MW.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

Unitatea 2 a CNE Cernavodă a intrat duminică în programul de oprire planificată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.