Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opt cardinali, 71 episcopi şi 2.000 de preoţi vor veni în pelerinaj la Fatima

Papa Francis, fatima

În total 8 cardinali, 71 de episcopi şi 2.000 de preoţi vor participa vineri şi sâmbătă la celebrările de la Fatima care marchează o sută de ani de la apariţiile Fecioarei şi la care este aşteptat şi Papa Francisc, relatează EFE. Se prevede ca feţele bisericeşti să ajungă joi seara sau în cursul zilei de vineri la Sanctuarul de la Fatima, unde se estimează că vor veni şi 40 de confesori (duhovnici), 'dublu faţă de numărul obişnuit', de pe cele patru continente, potrivit unor surse locale.

În ce priveşte pelerinii, vor ajunge la sanctuar cel puţin 348 de grupuri care reunesc aproape 150.000 de persoane de pe cinci continente, fiind vorba doar de grupurile care s-au înregistrat oficial. Potrivit organizatorilor, se aşteaptă în total un milion de persoane în timpul celebrărilor pe care le va oficial papa Francisc, anunţă Agerpres.

Principalele acte comemorative vor avea loc vineri seara, când este prevăzut ca papa să participe la Procesiunea candelelor şi la rugăciunea nocturnă a rozariului. Duminică dimineaţa este prevăzută o liturghie oficiată de papa pe esplanada sanctuarului. În timpul slujbei va avea loc canonizarea fraţilor Francisco şi Jacinta Marto, doi dintre cei trei copii păstori care au afirmat că au fost martori la apariţiile Fecioarei în 1917.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.