Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opt localităţi din judeţul Hunedoara au fost afectate de viitura produsă pe Jiul de Vest

inundatii jiu

Opt localităţi din judeţul Hunedoara au fost afectate de viitura produsă pe râul Jiul de Vest, iar peste 280 de persoane din Lupeni, Câmpul lui Neag, Aninoasa şi Iscroni au fost evacuate din locuinţe de echipajele de intervenţie. Viitura a distrus şi infrastructura DN 66A, care face legătura între Petroşani şi Valea de Brazi, localitatea Câmpul lui Neag fiind izolată.

Potrivit Prefecturii Hunedoara, peste 400 de pompieri, jandarmi şi poliţişti au acţionat, vineri, în oraşele Văii Jiului grav afectate de inundaţiile produse de viitura de pe râul Jiul de Vest, potrivit news.ro.

Citește și: Silviu Mănăstire spulberă anchetele lui Tolontan referitoare la mafia care acționează în colaborare cu Poliția Locală Sector 4: ‘Pistol cu apă’

Prefectul Vasilică Potecă s-a deplasat în zonă şi a coordonat impreună cu şefii ISU, ai Jandarmeriei şi cu autorităţile locale, acţiunile de salvare şi misiunile de limitare, pe cât posibil, a distrugerilor provocate de torenţii deosebit de puternici, în timp ce vestul Văii Jiului se afla în plină stare de alertă cauzată de Codul roşu de inundaţii.

Tot vineri, în Valea Jiului a ajuns şi ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, pentru a evalua situaţia şi pentru a discuta cu oamenii ale căror gospodării au fost afectate de inundaţii.

Echipele MAI au fost sprijinite de 20 de salvamontişti şi 150 de lucrători ai Apelor Române şi ai autorităţilor locale. Pentru desfăşurarea misiunilor de salvare şi de limitare a efectelor produse de revărsarea apelor s-a acţionat cu 122 de mijloace tehnice şi utilaje.

Citește și: Dialog spumos între avocata lui Liviu Dragnea și Marian Ceaușescu: ‘Nu fugiți!’, ‘Eu nu fug, plec!’

Astfel, au fost afectate 8 localităţi: Uricani, Valea de Brazi, Valea de Peşti, Lupeni, Aninoasa, Iscroni, Vulcan şi Paroşeni şi au fost evacuate din locuinţe, de către echipajele de intervenţie, 282 de persoane din Lupeni, Câmpul lui Neag, Aninoasa şi Iscroni.

Totodată, 384 de anexe gospodăreşti au fost inundate sau distruse, din care în Uricani – 150, lupeni – 100, Aninoasa – 80 şi Vulcan – 54.

Din cauza viiturii, a fost distrusa infrastructura DN 66A care face legătura dintre Petroşani şi Valea de Brazi, pe o porţiune de câteva zeci de metri, în zona Valea de Peşti, ceea ce a dus la izolarea localităţii Câmpul lui Neag.

Citește și: Document cu scandal! Fluturașul de salariu, din mai 2020, care dovedește că Poliția Locală e plătită mai bine decât Poliția Națională! .

Vineri, populaţia din zona afectată a fost alertată prin sistemul naţional RO-ALERT urmare a avertizărilor hidrologice Cod roşu, la orele: 06.20, 09.02, 12.10, 13.49.

La solicitarea prefectului judeţului Hunedoara şi a şefului ISU Hunedoara, IGSU a trimis în Valea Jiului 3 elicoptere pentru efectuarea misiunilor de recunoaştere, respectiv desfăşurarea la nevoie a unor misiuni de salvare a persoanelor din zonele inundate. De asemenea a fost solicitat şi s-a primit sprijin din partea efectivelor MAI din judeţele limitrofe, au arătat reprezentanţii Prefecturii.

În prezent, continuă acţiunile de reparare a DN 66A – zona Valea de Peşti, decolmatarea podurilor şi podeţelor din localităţile inundate şi evacuarea apei din gospodării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.