Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opt migranţi au murit înecaţi în Marea Egee în largul Turciei

Twitter
naufragiu migranti

Opt persoane aflate într-o barcă pneumatică au murit înecate vineri în apele Mării Egee, în largul coastelor de nord-vest ale Turciei, au anunţat autorităţile, transmite AFP, potrivit Agerpres.

"Cadavrele a opt persoane au fost recuperate", a scris într-un comunicat biroul guvernatorului provinciei Canakkale, precizând că alte cel puţin patru persoane au supravieţuit naufragiului.

Potrivit autorităţilor, "ambarcaţiunea care transporta imigranţi ilegali a naufragiat în largul Eceabat - (insula) Gokceada", în apele turce, la circa 50 de kilometri de insula greacă Limnos.

Gărzile de coastă au intervenit la faţa locului pentru a încerca să salveze alţi migranţi, a mai menţionat guvernoratul turc.

Cel puţin cinci oameni s-au înecat la mijlocul lui noiembrie anul trecut după ce ambarcaţiunea în care se aflau a naufragiat în largul provinciei turce Izmir, vizavi de insulele greceşti Chios şi Samos.

Potrivit Organizaţiei internaţionale pentru migraţie (OIM), peste 3000 de migranţi au dispărut în Marea Mediterană în 2023, cel mai grav bilanţ din 2017. Din ianuarie a.c., alţi 360 de migranţi au murit sau au fost daţi dispăruţi, conform aceleiaşi surse.

Într-un raport publicat la începutul lui martie, Consiliul european pentru refugiaţi şi exilaţi ECRE a atras atenţia asupra creşterii sosirilor de migranţi pe insulele greceşti venind dinspre Turcia, aminteşte AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.