Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opt mineri au fost ucişi în urma unei alunecări de teren pe versantul unui vulcan din Indonezia

ap
vulcan indonezia

O alunecare de teren care s-a produs luni pe unul dintre versanţii vulcanului Merapi din insula indoneziană Java a provocat moartea a cel puţin opt mineri şi a rănit alţi opt, potrivit Agenţiei pentru gestionarea dezastrelor, informează Reuters. Minerii excavau nisip şi pietre pe o pantă abruptă când au fost înghiţiţi de pământ, a precizat Sutopo Purwo Nugroho, purtătorul de cuvânt al Agenţiei pentru gestionarea dezastrelor din Indonezia, conform Agerpres.

''E posibil ca mai mulţi mineri să fie prinşi sub malul de pământ, dar situaţia este nesigură pentru că nu se ştie cu precizie numărul minerilor care lucrau'', a precizat Nugroho, care a adăugat că, în ciuda faptului că s-au mai produs alunecări de teren în zonă, practica mineritului a continuat.

Au fost aduse utilaje grele pentru a ajuta la căutarea victimelor la locul accidentului, situat la 50 de kilometri nord de oraşul Yogyakarta. În multe regiuni din Indonezia mineritul tradiţional este puţin sau deloc reglementat, ceea ce creează probleme de siguranţă. Nugroho spune că mineritul a continuat să fie practicat în regiune, chiar dacă s-au mai produs alunecări de teren.

Situată pe inelul de foc al Pacificului, Indonezia are aproape 130 de vulcani activi, mai mulţi decât orice altă ţară. Vulcanul Mount Agung, din insula Bali, în partea de est a insulei Java, expulzează intermitent cenuşă şi fum de mai multe săptămâni, perturbând transportul aerian al turiştilor către populara destinaţie turistică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.