Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opt morţi şi şase răniţi într-un ATENTAT sângeros din Irak

Opt persoane au fost ucise luni într-un atac sinucigaş la Ain al-Tamer, o regiune situată la sud-vest de Bagdad care este în general ferită de acest gen de violenţe, au declarat oficiali irakieni, relatează AFP.

În atacul de la Ain al-Tamer au participat şase persoane, dintre care unele ar fi fost ucise de forţele de securitate înainte de a-şi activa vestele explozive. În atac au fost rănite alte şase persoane.

Citeşte şi: Avertismentul teroriştilor pentru Donald Trump: 'JIHADUL abia acum începe!'

Atacatorii sinucigaşi au încercat să intre în Ain al-Tamer, însă confruntaţi cu reacţia forţelor de securitate, ei s-au retras într-o zonă din apropiere unde şi-au detonat explozibilii, a declarat un membru al consiliului provinciei Kerbala, Masoum al-Tamimi.

Pe de altă parte, Ministerul de Interne a afirmat că cinci dintre atacatori au fost ucişi de forţele de securitate şi numai al şaselea atacator ar fi avut timp să-şi detoneze bomba în interiorul unei case.

Atacul nu a fost revendicat pentru moment, însă modul de acţiune aminteşte de cel al grupării extremiste sunite Statul Islamic (SI) în Irak. Atacul a avut loc într-o perioadă în care forţele de securitate irakiene înaintează către Mosul, fieful SI din Irak, în cadrul vastei ofensive lansate pe 17 octombrie, relatează agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.