Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opt persoane arestate în Turcia: Sunt suspecte de legături cu Statul Islamic

isis arme

Poliţia turcă a arestat pe aeroportul Ataturk din Istanbul opt persoane suspectate de legături cu organizaţia jihadistă Statul Islamic, transmite Reuters, preluând o ştire difuzată miercuri de agenţia Anadolu.

Cei opt au declarat că au sosit marţi seara de la Casablanca, Maroc, pentru o scurtă vacanţă la Istanbul şi că aveau rezervări la hotel, însă poliţia nu a găsit dovezi în acest sens, anunță Agerpres.

Autorităţile turce au reţinut în 2015, în cadrul aşa-numitului 'război sincronizat împotriva terorismului', mai mult de 1.000 de persoane suspectate de legături cu militanţi islamişti, 300 dintre acestea fiind inculpate oficial.

La începutul lunii noiembrie, 41 de oameni au fost arestaţi pe aeroportul Ataturk în urma unor informaţii primite de la un pasager care se afla în acelaşi avion venind din Maroc. Douăzeci dintre aceştia au fost expulzaţi imediat.

Potrivit agenţiei Anadolu, care cita surse de poliţie, autorităţile au găsit asupra unuia dintre cei reţinuţi marţi seară o hârtie pe care era schiţat cum se poate ajunge în Germania cu autocarul, pe mare şi cu trenul

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.