Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opt persoane sunt dispărute după ce un vulcan a erupt pe Insula Albă: Cinci decese sunt confirmate, iar 31 de persoane sunt spitalizate

radioresita.ro
vulcan bali

Opt persoane sunt în continuare date dispărute după ce un vulcan a erupt pe Insula Albă în ziua precedentă, cinci decese sunt confirmate, iar 31 de persoane sunt spitalizate, a anunţat poliţia, relatează DPA şi AFP, potrivit Agerpres.

Prim-ministrul Jacinda Ardern a declarat în cadrul unei conferinţe de presă din oraşul Whakatane că toate persoanele care nu au fost găsite încă sunt presupuse moarte, iar printre ei se află cetăţeni neozeelandezi, precum şi turişti din Australia, Marea Britanie, SUA, China şi Malaezia.

Ardern a spus că existau două grupuri pe insula foarte populară în rândul turiştilor, dintre care unul a putut fi evacuat, în timp ce cealaltă se afla prea aproape de craterul care a erupt.

Ea a precizat că în urma zborurilor efectuate deasupra insulei în cursul nopţii nu au fost detectate semne de viaţă.

Citește și: Jandarmerița bătută în timpul protestelelor din 10 august 2018 mută în forță împotriva Jandarmeriei

"Vă împărtăşim durerea incomensurabilă în acest moment şi timp. Pentru moment, datoria noastră este de a-i readuce acasă pe cei iubiţi", a mai spus ea.

"Patruzeci şi şapte de persoane erau pe insulă. Putem să confirmăm acum că cinci persoane au murit, 31 sunt în prezent la spital, iar alţi opt sunt în continuare daţi dispăruţi şi trei au fost externaţi", a declarat la rândul său un responsabil din cadrul poliţiei, Bruce Bird, citat de AFP.

Potrivit lui, un elicopter a cercetat timp de 45 de minute zona în care se află vulcanul pentru a găsi supravieţuitori. "Nu credem ca altcineva să fi supravieţuit erupţiei bruşte" a vulcanului de luni după-amiază, a mai declarat el.

Poliţia din Noua Zeelandă se consultă acum cu experţi pentru a decide când salvatorii pot reveni pe insulă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.