Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șora acuză o manevră securistică în scandalul Cîțu: 'Mercenarii presei sau domni cărora li se întrevăd steluțele sub tricolor intră spontan în vrie'

Facebook
mihai sora

Premierul Florin Cîțu a fost condamnat penal în SUA, în anul 2001, când avea 29 de ani, pentru conducerea sub influența alcoolului sau a drogurilor (o analiză mai amplă pe acest subiect aici!). Filosoful Mihai Șora susține că astfel de momente ar fi foarte bune pentru a educa societatea, „într-o lume ideală, desigur”.

„Nu trebuie să ai înclinații de detectiv ca să observi că anumite informații biografice despre un politician sau altul (din seria celor menite să-l compromită, să-l destabilizeze ori să-l scoată din joc) apar mereu în spațiul public la momentul potrivit. Dacă nu i se găsește niciun schelet în dulap, îndată i se născocește unul: plastic de calitate superioară. Mercenarii presei, domni cărora li se întrevăd steluțele sub tricolor, cadre de nădejde din ministere sau din altă facțiune a partidului intră spontan în vrie, urmând aceiași pași, aceleași reguli ale intoxicării, directive sosite pe țeava de eșapament a istoriei.

Într-o lume ideală, asemenea zvâcniri securiste sunt contracarate de oamenii inteligenți. Ați spus „alcool“? Îi învățăm pe tineri ce înseamnă acest flagel, îi ajutăm să înțeleagă riscurile dependenței, efectele asupra creierului, tulburările de discernământ. Ați spus „droguri“? Bun prilej pentru a studia botanica și chimia moleculară: să ne putem feri de rele în cunoștință de cauză, pentru că am conștientizat pericolul, nu pentru că ne temem de polițiști, de preotul din sat ori de părinți. Pe scurt: educăm. Într-o lume ideală…, desigur”,a  spus Mihai Șora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.