DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Oradea a primit un Centru mobil de pregătire a paramedicilor, în valoare de 35.000 de euro

Telegraf
smurd centru mobil paramamedici

Oradea este al patrulea centru regional din ţară, după Bucureşti, Cluj şi Iaşi, care a primit Centru mobil de pregătire a paramedicilor, în valoare de 35.000 de euro, a declarat miercuri şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Crişana" al judeţului, Sorin Caba.

"De peste zece ani, noi avem, la Sântion, un Centru de pregătire a paramedicilor, care funcţionează foarte bine. Este un centru regional, unde s-au pregătit sute şi sute de paramedici şi nu numai, ci şi membri ai Serviciilor Salvamont, ai Poliţiilor de frontieră şi ai organizaţiilor voluntare care colaborează cu noi la gestionarea situaţiilor de urgenţă", a declarat, în conferinţă de presă, inspectorul şef al ISU Bihor, conform Agerpres.ro.

Citește și: INCENDIAR! Pilotul lui Dragnea a spus TOTUL - Drumurile la Belina erau doar pentru lider iar PSD plătea factura

Acesta a menţionat faptul că după activitatea de formare a acestora, urmează una de calificare, dar care trebuie consolidată, în timp, şi cu o activitate specifică de reîmprospătare a cunoştinţelor.

Şeful ISU a importanţa acestui autovehicul dotat cu setul complet de echipamente, având în vedere numărul mare de paramedici formaţi la nivelul judeţului şi a căror activitate specifică de consolidare a cunoştinţelor avea o anumită dificultate, din punct de vedere al transportului, al amplasării etc.

"De aceea am avut ideea care a fost foarte bine primită la nivel naţional. Cu alte cuvinte nu mai vine omul la centru, ci merge echipamentul şi informaţia la om în subunitate. Lucrul acesta îl făceam şi în trecut, dar implica multe eforturi pentru transportul echipamentelor. Acum acest modul echipat ne permite să facem deplasarea în subunitate şi să facem pregătirea la faţa locului. Cu siguranţă că vom deveni un centru regional de pregătire, urmând să fie arondate şi judeţele vecine. Ce este foarte important e că avem oameni pregătiţi, avem echipamentele necesare, un set complet de echipamente ce permit reluarea pregătirii sau consolidarea pregătirii pe toate liniile paramedicale şi lucrul va debuta în cel mai scurt timp", a subliniat Caba.

Citește și: DRAGNEA s-a aflat MEREU în PERICOL! Ateriza cu elicopterul 'în bălării' sau pe un heliport fără niciun aviz sau siguranță tehnică

Autovehiculul dotat pentru pregătirea paramedicilor a fost achiziţionat de Fundaţia pentru SMURD în baza unui parteneriat cu Rompetrol.

ISU Bihor a pregătit, pentru Ziua Protecţiei Civile - 28 februarie, o serie de evenimente programate în perioada 15 februarie-4 martie a.c.

După conferinţa de presă a avut loc vernisajul unei expoziţii caritabile de pictură numită "Translucid", realizată de sergent major Alexandra Paina, subofiţer operativ principal şi radiotelefonist în cadrul Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea. Tânăra artistă, de 22 de ani, este şi studentă la Arhitectură şi fostă elevă a Liceului de Arte din Oradea.

"Expoziţia cuprinde 15 lucrări, fiecare dintre ele realizată în trei perspective diferite. Subiectele lucrărilor se referă la incendiu, mesajul transmis de pompieri şi detalii din viaţa pompierilor. Fiecare lucrare este redată, prima dată, din perspectiva realităţii - în creion grafic, a doua - din perspectiva obiectivă a pompierilor (care trebuie să-şi lase deoparte sentimentele în meserie) - în tuş negru, iar a treia, din perspectiva cetăţeanului obişnuit, afectat în mod direct - în acril," a declarat, pentru AGERPRES, Alexandra Paina.

Citește și: Comisia Națională de Prognoza anunță DEZASTRU pentru economia României, din cauza coronavirusului: exporturile vor SCĂDEA .

Expoziţia este una caritabilă, toţi banii strânşi din donaţii şi din licitaţie vor fi donaţi "Casei de lângă spital", o locuinţă pusă gratuit la dispoziţia pacienţilor oncologici care vin pentru investigaţii şi tratamente la Oradea, de către Asociaţia Lumea lui Iannis, înfiinţată de orădeanca Mădălina Maiorescu, mama unui băieţel diagnosticat cu leucemie.

"Este un lucru nou şi deosebit pentru noi, această expoziţie caritabilă, dedicată într-ajutorării. Avem şansa de a avea un pompier talentat," a spus, pentru AGERPRES, Sorin Caba.

Seria de evenimente prilejuite de Ziua Protecţiei Civile a început, în 15 februarie, cu deschiderea primei serii de curs din anul 2020 în Campania "Salvator din pasiune". Vor mai avea loc acţiuni de informare preventivă a populaţiei, puncte de informare, ateliere de pregătire a populaţiei pentru situaţii de urgenţă, ateliere de promovare a meseriei, expoziţii tematice, campanie pentru studenţi, sesiuni de comunicări, Ziua Porţilor Deschise pe 28 februarie, în toate subunităţile din judeţ, dar şi în Muzeul Pompierilor, cu o şedinţă festivă şi un concurs pentru elevi.

Pe 3 martie, va avea loc Gala voluntarilor din domeniul social, acţiunile urmând să se încheie în 4 martie cu o altă sesiune de comunicări pe teme din domeniul protecţiei civile, organizată de ISU Bihor împreună cu Facultatea de Construcţii, din Universitatea Oradea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.