DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Orange a fost amendat pentru incalcarea legislatiei privind prelucrarea datelor cu caracter personal

În luna octombrie 2014, reprezentanţii Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal au efectuat o investigaţie la S.C. ORANGE ROMÂNIA S.A., în urma primirii unei plângeri prin care se semnala o posibilă încălcare a dispoziţiilor art. 33 din Legea nr. 677/2001, sub aspectul neîndeplinirii obligaţiilor privind asigurarea confidenţialităţii şi aplicării măsurilor de securitate adecvate.

În fapt, un petent a precizat că s-a prezentat la un magazin de desfacere din municipiul Cluj Napoca cu un telefon personal achiziţionat de la S.C. Orange România S.A., pe care l-a lăsat în service, deoarece necesita reparaţii. În schimbul telefonului său, petentul a primit un telefon de la service, pe care să îl folosească pe perioada în care telefonul său se repara.

Petentul a constatat faptul că, în memoria telefonului primit de la service, se aflau date cu caracter personal de la utilizatorii precedenţi: logare automată pe Facebook, numere de telefon şi mesaje personale, inclusiv balanţa conturilor bancare. Urmare a acestei situaţii, petentul a sesizat telefonic operatorul S.C. Orange România S.A., însă a precizat că sesizarea sa nu a fost luată în seama.

În cadrul investigației s-a constatat că S.C. Orange România S.A. nu a luat măsurile necesare pentru a preveni dezvăluirea sau accesul neautorizat la datele cu caracter personal stocate pe telefonul primit de la service, proprietatea SC Orange România SA.

În consecinţă, Autoritatea naţională de supraveghere a sancţionat SC Orange România S.A. cu amendă contravenţională în cuantum de 10.000 RON pentru săvârşirea contravenţiei de neîndeplinire a obligaţiilor privind aplicarea măsurilor de securitate şi de păstrare a confidenţialităţii prelucrărilor de date cu caracter personal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.