Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orașe ucrainene bombardate de ruși. Trupele Moscovei combină atacurile aeriene cu artileria

abc-cdn.net.au
razboi

Trupele ruse au atacat miercuri cu rachete orașul ucrainean Toretsk, din regiunea Donețk,  cel puțin 6 persoane fiind rănite, conform Ukrainskaia Pravda.

Orașul Vovcensk din regiunea Harkov a fost și el ținta unui atac cu artilerie rusă, mai multe persoane fiind scoase de sub dărâmături.

În Zaporojie, rușii au lansat mai multe lovituri aeriene asupra Preobrajenka, avariind mai multe case și mașini. Deocamdată, nu există informaţii referitoare la eventuale victime în urma acestor atacuri.

Regiunile ucrainene Cernihiv şi Sumi au fost și ele vizate miercuri de noi atacuri ruseşti. Trupele armate ale Federației ruse au atacat zonele de graniță de trei ori.

Prețul contraofensivei

Pentru a respinge Rusia, Ucraina are nevoie de un arsenal în valoare de peste 30 de miliarde de dolari, conform Bloomberg

„Pentru a reuși, Ucraina va trebui să desfășoare o așa-numită operațiune militară combinată complexă, fără superioritate aeriană, pentru care puțini militari din lume au pregătirea necesară. Aceasta înseamnă coordonarea acțiunilor infanteriei, vehiculelor blindate, inginerilor de luptă și apărării antiaeriene pentru a maximiza impactul celor peste 200 de tancuri, 300 de vehicule de luptă de infanterie și alte arme pe care le-a primit Ucraina din decembrie”, conform sursei citate.

Analiștii cred că principalele ținte ale contraofensivei vor fi cel mai probabil în sud.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.