Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oraşele sfinte indiene Mathura şi Vrindavan, inundate după ce râul Yamuna a ieșit din matcă

Thehansindia
Inundatii Nepal

Mai multe zone din oraşele sfinte antice Vrindavan şi Mathura, din India, au fost inundate după ce râul Yamuna a ieşit din matcă din cauza ploilor torenţiale din ultimele zile, informează Reuters.

Miercuri dimineaţă, tronsonul râului care traversează districtul Mathura din statul Uttar Pradesh, acolo unde sunt situate cele două oraşe, a înregistrat un nivel al apei de 166,68 de metri - ''nivelul de pericol'' este 166 metri, potrivit autorităţilor locale.

Înregistrări video din aceste oraşe arată străzi întregi acoperite de apa care ajunge până la brâu, autovehicule acoperite parţial de apă şi abandonate de proprietari, asemenea unor insule în mijlocul potopului, potrivit Agerpres.

În timp ce mii de rezidenţi au fost evacuaţi în adăposturi de administraţia districtului sau s-au mutat în casele unor rude, unii dintre ei s-au trezit blocaţi în locuinţe din cauza apei pline de noroi care a trecut de nivelul treptelor de la intrare.

Shyam Singh, un rezident de 57 de ani din Vrindavan, urmărea la televizor ştirile referitoare la inundaţii când apa a început să se reverse în cartierul lui.

''Nu puteam ieşi afară. Apa ne-a intrat în case provocând numeroase pagube infrastructurii şi bunurilor. Până şi nutreţul vitelor a fost distrus'', a spus el.

Deşi autorităţile spun că în prezent nivelul apei scade, apa care se retrage lasă în urmă murdărie şi nămol, dar şi un miros neplăcut, ceea ce le face pe autorităţi să se teamă de apariţia unor focare de boli.

Oficiali din cadrul administraţiei districtului au recunoscut de asemenea că sunt îngrijoraţi în ceea ce priveşte bolile contagioase.

''Pe o vreme ca asta şi în perioada aceasta a anului, există mari riscuri în ceea ce priveşte transmiterea unor boli contagioase, în special cele legate de boli gastrointestinale, de piele şi infecţii virale. Trebuie să fim în alertă acum'', a spus Pulkit Kare, magistratul districtual al zonei, care se ocupă şi de operaţiunile de salvare şi asistenţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.