Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orașul brazilian Rio de Janeiro a înregistrat o temperatură record pentru vara australă din 2021

meteo canicula

Celebrul oraş turistic brazilian Rio de Janeiro a înregistrat vineri o temperatură maximă de 40 de grade Celsius, un nou record pentru vara australă din 2021, informează Institutului Naţional de Meteorologie (Inmet), citat de EFE.

Potrivit staţiei meteo din Marambaia, din regiunea de vest a oraşului, mercurul termometrelor au marcat vineri după amiază 40 de grade Celsius, în condiţiile în care senzaţia termică resimţită a fost de 44,4 de grade în centrul oraşului, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Daniel Suciu, deputat PSD: ‘Noi credeam că domnul Tătaru este un exemplu de ‘aşa nu’, dar se pare că domnul Voiculescu îl întrece cu brio chiar și pe domnul Tătaru’

Joi, aşa numita "Cidade maravilhosa" a înregistrat o temperatură maximă de 39,3 de grade Celsius.

Potrivit platformei de specialitate Climatempo, "un fenomen de înaltă presiune atmosferică influenţează o mare parte a statului Rio de Janeiro", cel mai afectat de valul de căldură dintre cele 27 ale ţării, şi unde opt oraşe din zece au înregistrat temperaturi de peste 39 de grade Celsius.

În cartierul Bangu, camerele canalului TV Globo au filmat un carton de ouă care s-au prăjit la propriu sub soarele arzător, având în vedere că la nivel trotuarului temperatura poate ajunge la peste 55 de grade Celsius.

Platforma Climatempo prevede ca Rio de Janeiro şi Sao Paulo, cel mai mare stat al ţării cu o populaţie de 46 de milioane de locuitori, să înregistreze în acest weekend noi recorduri de temperatură.

În oraşul Sao Paulo, capitala regională a statului omonim, s-a înregistrat vineri un record de temperatură pentru acest an de 32,6 de grade Celsius în partea de nord a metropolei braziliene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.