Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oraşul Jitomir, situat în apropiere de frontiera cu Belarus, sub asaltul violent al Rusiei: 'Au fost distruse case şi clădiri'

www.twitter.com
Jitomir Ucraina

Primarul oraşului Jitomir, Serhiy Suhomlyn, acuză oficialii de la Moscova că atacă populaţia civilă, după ce, în ultima săptămână, aviaţia rusă a distrus o şcoală, un spital, dar şi zeci de locuinţe.

El a precizat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că ministrul rus al Apărării face declaraţii publice potrivit cărora armata rusă va ataca doar obiective militare, însă cele mai mari pagube la Jitomir sunt în rândul populaţiei civile.

"Dacă vreţi, vă putem arăta rezultatele acestui bombardament... Cât despre oraş, a fost bombardat spitalul, cu şase clădiri de depozitare şi clădirea Maternităţii, tot din spital. De asemenea, au fost distruse mai multe case şi clădiri. A fost o lovitură cu bombă la şcoală. Acea şcoală este complet distrusă şi nu mai este posibil să se ţină cursuri acolo. (...) Conform raportului Ministerului Apărării al Rusiei, ei au raportat că au nimicit o bază militară care era situată în acea şcoală, dar, de fapt, e o minciună pentru că s-a demonstrat că nu era altceva decât o simplă şcoală", a afirmat Serhiy Suhomlyn, potrivit AGERPRES.

El susţine că unul dintre motivele pentru care oraşul condus de el a fost atacat de ruşi este acela că nu au reuşit să îl cucerească şi spune că locuitorii de aici sunt dispuşi să apere ceea ce le aparţine.

Jitomir este situat la mai puţin de 60 de kilometri de graniţa cu Belarus, la aproximativ 130 de kilometri de capitala Kiev.

Localitatea Jitomir are o populaţie de aproximativ 250.000 de locuitori, iar regiunea Jitomir numără peste 1,2 milioane de oameni. Se estimează că, după începerea războiului, jumătate din populaţie a părăsit localităţile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.