Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orban a trecut cu brio testul penibilului

Inquam Photos / George Calin
Ludovic Orban

Ludovic Orban a fost invitat joi seară în emisiunea lui Mihai Gâdea. Invariabil, discuția a ajuns și la subiectul abuzurilor făcute de DNA, președintele PNL fiind scos din cursa pentru Primăria Capitalei de un dosar în care a fost ulterior achitat.

Moderatorul Antenei 3 a încercat fără succes să scoată de la Orban câteva declarații dure la adresa DNA. Fără să izbutească acest lucru, Gâdea chiar l-a acuzat pe președintele liberalilor că nu are poziții mai tranșante pe acest subiect și caută să își mențină o atitudine împăciuitoare.

În final, moderatorul Antenei 3 l-a acuzat pe Orban că are această atitudine non-combativă deoarece a făcut blat cu cineva din sistem și a concluzionat simplu:„Sunteți penibil, domnule Orban!”

Realitatea este că președintele PNL a reușit să se țină departe de zona penibilului în emisiunea lui Gâdea. După ce a fost forțat de împrejurări să iasă din cursa pentru Primăria Capitalei, cea mai simplă variantă pentru Orban era să pozeze într-o victimă a sistemului. Putea invoca forțe oculte care au decis să-l scoată din joc și se putea poziționa ca inamicul numărul 1 al acelor forțe. Dacă s-ar fi întâmplat acest lucru, cel mai probabil că Gâdea i-ar fi conturat un profil de erou lui Orban.

Varianta mai complicată, îmbrățișată de liderul PNL, a fost aceea de a păstra un discurs coerent față de DNA în principal și justiție în general. A lua propriul exemplu și a-l generaliza peste imaginea întregii justiții din România, chiar dacă ar fi fost pe placul lui Gâdea, nu era o mișcare demnă de un lider serios de partid.

În final, cu prețul enervării lui Gâdea, Ludovic Orban a reușit să-și păstreze imaginea de lider decent, atent ca acțiunile și declarațiile sale să nu pericliteze imaginea unui domeniu atât de important pentru România de azi, cum este cel al Justiției. Altfel, Orban risca nici mai mult nici mai puțin decât să fie pus în aceeași barcă cu fostul său coleg de partid, Călin Popescu Tăriceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.