Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orban anunță: PNL e un partid curat!

Inquam Photos / Octav Ganea
ludovic orban pg

Președintele PNL Ludovic Orban a declarat, referitor la achitarea de către instanța supremă a liberalului Dan Motreanu şi a fostul consilier prezidenţial George Scutaru, că cei doi s-au retras din funcții, atunci când a început urmărirea penală, PNL fiind un partid moral.

"Și Dan Motreanu, și George Scutaru, și Vasile Blaga și eu, în momentul în care a început urmărirea penală împotriva noastră, ne-am retras din funcțiile de conducere pe care le aveam și nu am mai candidat pentru alte funcții publice. Gândiți-vă că nici eu, nici Dan Motreanu, nici Vasile Blaga, iar George Scutaru și-a dat demisia dintr-o poziție extrem de importantă în aparatul Președinției, din funcția de consilier prezidențial pe probleme de apărare. Vreau ca oamenii să rețină acest lucru și să înțeleagă că PNL este un partid moral, un partid care respectă integritatea în funcția publică și care a acționat consecvent în această direcție. Eu mă bucur pentru colegii mei că instanța a decis că sunt nevinovați. De altfel, am avut această convingere în privința colegilor mei", a afirmat președintele PNL, Ludovic Orban, la finalul Biroul Executiv al partidului, care s-a desfășurat la Parlament.

Întrebat dacă aceste achitări ar putea indica că există o fisură în justiției, Orban a răspuns: "Procurorii trebuie să instrumenteze dosare în mod profesionist, pe baza legii, având la bază probe, indicia serioase și care să stea în picioare și cu care să aibă capacitatea să convingă instanța. Decizia privind nevinovăția sau vinovăția unei persoane împotriva unei persoane căreia i s-a deschis o anchetă penală, este luată de instanța de judecată."

Dan Motreanu, fost vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor şi fostul consilier prezidenţial George Scutaru au fost achitaţi de instanţa supremă, în dosarul în care sunt acuzaţi că au primit 250.000 de euro, respectiv 170.000 de euro pentru finanţarea campaniei electorale din 2008. n 28 septembrie 2015, procurorii Direcţiei Naţionale Anticoruţie i-au trimis în judecată pe fostul consilier prezidenţial pentru securitate naţională George Adrian Scutaru şi pe fostul vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor Dan Motreanu, pentru spălare de bani.

Potrivit rechizitoriului, în cursul anului 2008, o persoană cu funcţie de conducere în administraţia locală, denunţător în cauză, a pretins şi primit de la o altă persoană aproximativ un milion de euro, cu titlu de mită, în schimbul sprijinirii acesteia din urmă în demersurile de punere în posesie de terenuri aflate în municipiul Buzău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.