Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orban: Dacă este corect şi cinstit, Tudose să iniţieze procedura de demitere a lui Ilie, Plumb şi Shhaideh

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ludovic Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat joi că, dacă este "corect şi cinstit", premierul Mihai Tudose ar trebui să iniţieze procedura de demitere a miniştrilor Viorel Ilie, Rovana Plumb şi Sevil Shhaideh. Totodată, Orban a spus că în conducerea PNL s-a hotărât prin vot poziţia partidului în privinţa solicitării de demisie a celor trei miniştri.

"Împotriva unuia a început urmărirea penală - Sevil Shhaideh - şi mai sunt doi împotriva cărora există cerere de urmărire penală - Viorel Ilie, la Senat, şi cu Rovana Plumb, la Cameră. Mai mult decât atât, i-am cerut premierului Tudose, care văd că e fată mare în anumite..., joacă pe omul corect, omul cinstit. Păi dacă eşti corect şi cinstit, iniţiază procedura de demitere a acestor miniştri", a declarat Orban, la B1TV.

Potrivit liderului PNL, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, nu mai are credibilitate la nivelul Uniunii Europene. "Cine o mai primeşte pe Rovana Plumb la nivelul Uniunii Europene, ca ministru al Fondurilor Europene? Câtă credibilitate mai are, apropo de corecta cheltuire a banilor publici, atâta timp cât ea e suspectată de săvârşirea unei fapte de corupţie? Eu nu zic că e vinovată, în mod evident nu zic că e vinovată, dar (...) e principalul om care trebuie să se bată la Bruxelles, în numele României, pentru absorbţia fondurilor europene", a spus Orban, conform Agerpres.

În opinia sa, acest fapt arată cât sunt de "nepăsători" cei care guvernează faţă de interesul public. "Chiar şi acest simplu fapt, în care evident creezi un rău imens României, reduci capacitatea de a atrage bani europeni, reduci credibilitatea României în negocierile care se desfăşoară la Comisia Europeană, arată cât de nepăsători sunt cei care guvernează astăzi (...) faţă de interesul public, faţă de interesul general. (...) De aceea am şi spus că se comportă ca un grup infracţional", a mai afirmat Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.