Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orban explică de ce a ales angajarea răspunderii în Parlament în detrimentul OUG pe alegerea primarilor în două tururi

Guvern
ludovic orban

Premierul Ludovic Orban  a declarat, duminică, într-un interviu pentru Hotnews, că a ales angajarea răspunderii Guvernului pe alegerea primarilor în două tururi în detrimentul OUG, întrucât există posibilitatea în acest context ca legea să fie îmbunătățită în Parlament prin amendamente din partea aleșilor. Orban a adăugat că angajarea răspunderii pe legislația electorală nu vizează și alegerea  președinților de Consilii Județene.

„Am ajuns la concluzia ca e imposibil sa adoptam OUG. Au facut o smecherie in Birourile Permanente. Proiectul de lege privind alegerea primarilor in doua tururi a fost trimis catre o comisie de cod electoral. De fapt, ingropat in comisia de cod electoral. A doua varianta era OUG. SI aici am fost extrem de rezervat in ceea ce priveste OUG. Trebuie temei constitutional. NU puteam sa adoptam o OUG cat aveam in discutie asumarea raspunderii”, a declarat Ludovic Orban.

Citește și: Începe SCANDALUL între USR și PNL: Mihai Goțiu, mesaj TĂIOS pentru Ludovic Orban

Orban a punctat că angajarea răspunderii în Parlament „e o reglementare mai amplă” și cuprinde  „mai multe articole pe primari”.

Cât privește alegerea presedintilor CJ, Ludovic Orban a precizat nu sunt modificari aduse prin angajarea răspunderii în Parlament.

„Exista sansa foarte mare ca acesta lege sa iasa din comisia de cod electoral avand in vedere ca e sustinuta de UDMR si sa fie adoptat in dezbatere parlamentara”, a punctat Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.