Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orban face apel la calm pe fondul informaţiilor privind o nouă alianţă pentru Fidesz în PE

FOX NEWS
Viktor Orban

Premierul ungar Viktor Orban a făcut apel la "calm şi reţinere" pe fondul "nerăbdării şi surescitării" dinaintea alegerilor pentru Parlamentul European care se apropie, transmite joi MTI preluată de Agerpres.

Premierul ungar a reacţionat astfel la solicitarea MTI de a comenta informaţii din presă în sensul că partidul său Fidesz ar putea construi o nouă alianţă europeană "antiimigraţie".

Cotidianul Magyar Nemzet a scris joi într-un editorial că Partidul Popular European (PPE) - care urmează să dezbată la 20 martie excluderea Fidesz - "s-a raliat socialiştilor şi liberalilor şi vrea să le răspundă aşteptărilor, lăsând Fidesz o singură opţiune - o nouă alianţă". Autorii articolului îndeamnă Fidesz să iasă din PPE şi să formeze o alianţă cu "Matteo Salvini, Partidul Libertăţii din Austria şi partidul de guvernământ din Polonia", insistând că acest lucru "este în interesul Europei şi al poporului ungar".

Fidesz intenţionează să rămână în PPE, a asigurat într-o conferinţă de presă joi şi Gergely Gulyas, şeful de cabinet al lui Orban.

Acesta a declarat de asemenea că posterele anti-UE a căror retragere a fost solicitată de PPE urmează să fie înlocuite de săptămâna viitoare cu unele promovând politicile guvernamentale de creştere a natalităţii.

"Dacă vă referiţi la afişe, guvernul a aprobat planul privind protejarea familiilor, aşa încât de săptămâna viitoare vor fi expuse astfel de panouri", a spus Gulyas, rugat să comenteze "ultimatumul" formulat de candidatul PPE la şefia Comisiei Europene, Manfred Weber, care a cerut Budapestei să retragă posterele critice la adresa actualului preşedinte al CE, Jean Claude Juncker.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.