Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orban intervine în problemele din justiție: 'Se discută EXCESIV pe această temă'

ludovic orban 1

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, spune că în ultimii doi ani s-a discutat "excesiv" pe teme legate de justiţie, ignorându-se subiecte importante pentru dezvoltarea societăţii, precum cele de natură economică şi socială.

"Din păcate, de 2 ani de zile, în spaţiul public se discută mult prea mult pe acestă temă şi (...), în general, au fost ignorate teme foarte importante pentru România, temele de natură economică, temele de natură socială, starea sistemului de educaţie, starea sistemului de sănătate. Adică nu se poartă dezbateri serioase, care într-adevăr să-i determine pe oameni să susţină acele măsuri care, într-adevăr, sunt benefice pentru reformarea acestor domenii de activitate şi disputa asta pe tema asta sus - jos Codruţa Kovesi, Ordonanţa 13, care-i pragul la abuz - adică se discută excesiv de mult pe temele astea de justiţie, ignorându-se teme foarte importante pentru dezvoltarea societăţii româneşti", a declarat Orban duminică, la Digi 24.

Citește și: Fost ministru al Justiției, propunere NOUĂ către CSM și Tudorel Toader privind modificarea codurilor

Totodată, Orban a precizat că alegerea sa în fruntea PNL este "o garanţie" a faptului că va exista aceeaşi atitudine de susţinere a luptei anticorupţie, cu respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor.

Întrebat dacă personal are ceva împotriva DNA, Orban a răspuns: "Nu (...) M-aţi văzut pe mine să arunc cu pietre în DNA după ce am fost nedreptăţit şi după ce mi s-a făcut un dosar în care nu a existat practic niciun fel de fundamentare a acuzaţiei care mi s-a adus? (...) Dacă cineva mi-a făcut o nedreptate, mi-a făcut-o un procuror, nu mi-a făcut DNA ca instituţie. Atâta timp cât corupţia este considerată o problemă în România, există acest DNA. Când nu o să mai existe o problemă cu corupţia în România, n-o să mai existe DNA".

Pe de altă parte, chestionat cât ar trebui să fie pragul în cazul abuzului în serviciu, liderul PNL a spus că acesta trebuie să fie stabilit de oameni cu experienţă şi expertiză în domeniu.

Citește și: Petre Daea a lansat teoria oii:'Lângă oaie găseşti o frunză, lângă frunză nu poţi să găseşti o oaie'

"N-am nicio părere în această temă (...) Cred că trebuie pragul respectiv să fie stabilit de oameni care au experienţă, au expertiză în domeniu (...) Cu siguranţă vom elabora o poziţie, dar poziţia asta va fi elaborată de colegii mei, Comisia Juridică, de cei care au expertiză în domeniu, care pot să facă nişte analize comparative, care pot să evalueze, să spună care sunt criteriile în baza cărora să se stabilească acest prag", a mai afirmat Orban.

Potrivit lui Orban, PNL consideră corupţia un fenomen care trebuie diminuat la maximum.

"Partidul Naţional Liberal a susţinut lupta anticorupţie, consideră corupţia un fenomen care trebuie, dacă nu eradicat, măcar diminuat la maximum (...) Ca partid, nu cercetăm noi. Treaba noastră este să aducem în funcţii publice oameni oneşti, oameni corecţi, oameni care respectă legea, treaba noastră este să susţinem măsurile care într-adevăr să aibă capacitatea să prevină apariţia corupţiei, care sunt de la măsuri legislative până la măsuri de organizare a instituţiilor publice", a mai afirmat Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.