Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orban ordonă suspendarea din funcţie a directorului medical al SJU Suceava: 'Nu pot să accept să revină' (VIDEO)

Digi24
orban-tataru

Premierul Ludovic Orban i-a transmis miercuri, în deschiderea şedinţei de Guvern, ministrului Sănătăţii să-l suspende din funcţie pe directorul medical al Spitalului Judeţean Suceava, cel care s-a întors marţi pe funcţie, după ce s-a vindecat de COVID-19.

"Vă transmit foarte clar: nu pot să accept să revină în poziţia de director medical la Suceava doctorul Macovei. În baza decretului privind instituirea stării de urgenţă, aveţi competenţă de a lua decizii în privinţa managementului oricărui spital. Ca atare, vă spun limpede: nu se poate întoarce domnul Macovei în poziţia respectivă", a afirmat Orban.

Conform publicaţiei  Libertatea, în luna martie, directorul medical Mircea Macovei a invocat un ordin fals de ministru pentru a-i chema pe toți angajații spitalului la serviciu, deși mulți dintre ei erau suspecți de coronavirus. Ulterior, situația a escaladat în Spitalul Județean Suceava, acolo unde au fost infectate cele mai multe cadre medicale.

"Cred că normală revenirea. Trebuie să disjungem niște aspecte. Este vorba de o abordare a societățîi civile, opiniei publice, mass-media, dar din punct de vedere legal trebuie să iei în vedere faptele. Legal, a ocupat postul prin concurs, nu s-a produs altă decizie administrativă de înlocuire sau suspendare în funcție, suntem obligați să-l reîncadram. În plus, există o cercetare penală aflată în curs, nu putem noi administrativ să facem o cercetare suplimentară. Trebuie să lăsăm justiția să își facă treaba. Are și dânsul dreptul la apărare. Poate a greșit, dar sunt structuri legale care vor stabili. Prin fapte poate demonstra că nu este omul rău care a părut. Poate să-și dea și demisia, noi îi dăm posibilitatea să ia orice decizie", a declarat Ionel Oprea la Digi 24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.