Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orban, umilit de Cîțu la numărul de delegați pentru Congres. Asul din mâneca al premierului/ ANALIZĂ

Inquam Photos / Octav Ganea
orban citu

Au fost voturi în 13 filiale din țară până acum, dar rezultatul este dezastruos pentru Ludovic Orban, RAPORTAT la numărul de delegați pe care fiecare filială îl va avea la Congres. Și asta pentru că Florin Cîțu a câștigat filiale cu un număr foarte mare de delegați: Suceava, 127, Neamț, 91, Iași, 134, Vaslui, 80, Sector 2, 60.  Doar de aici sunt 492 de voturi.

Filialele lui Cîțu, cel mai mare număr de delegați. Orban, doar filiale cu 50 de delegați

În schimb, pentru Orban și-au exprimat susținerea sigură doar cei de la PNL Sector 5, delegație care are doar 49 de delegați, fiind pe locul 46 din 48 de filiale, ca număr de delegați. Vorbim de organizația în care Dragoș Tănăsoiu a fost înregistrat în timp ce oferea 400 de lei pentru un vot. Sigur, Orban ar putea să mai rupă de la PNL Iași, acolo unde Alexe mai controlează primari. Dar Mihai Chirica este de partea lui Florin Cîțu, și foarte important, delegații care merg la Congres sunt semnați, validați, de președintele filialei, Alex Muraru.

În afară de sector 5, nu a existat nicio altă filială care să anunțe că îl susține pe Ludovic Orban, public. Orban și-a revendicat victoria, în Botoșani sau Bacău, dar niciun lider nu a anunțat că ar urma să meargă cu Orban. Deși acesta a făcut presiuni mari asupra lor, susțin surse din partid. Dar nu s-a întâmplat asta, nici la Bacău, nici la Botoșani.

Mai mult, sunt foarte multe filiale, care ar urma să schimbe tabăra spre disperarea lui Ludovic Orban. Surse din tabăra lui Florin Cîțu au declarat că Orban va fi trădat de oameni pe care el îi consideră foarte apropiați sau pe care îi credea parteneri. Și multe dintre filialele care sunt indecise ar urma să anunțe susținerea pentru Florin Cîțu. Iată care este numărul pentru delegați, în fiecare filială, potrivit unor documente interne ale PNL, pentru organizarea Congresului, consultate de știripesurse.ro.

Câți delegați are fiecare filială în care au fost alegeri. Cine îl va trăda pe Orban

PNL Sector 1 - 56 delegați aleși – indeciși

PNL Sector 5 - 49 delegați aleși – Ludovic Orban

PNL Sector 6 - 65 delegați aleși - indeciși

PNL Iași - 134 delegați aleși- Florin Cîțu / o parte Orban

PNL Vaslui - 80 delegați aleși – Florin Cîțu

PNL Suceava - 127 delegați aleși- Florin Cîțu

PNL Botoșani - 80 delegați aleși- indeciși

PNL Neamț - 91 delegați aleși – Florin Cîțu

PNL Buzău - 59 delegați aleși – indeciși

PNL Galați - 88 delegați aleși – indeciși

PNL Bacau - 91 delegați – indeciși

PNL Sector 2 – 60 delegați – indeciși

La un simplu calcul, lucrurile stau așa in funcție de cât ar putea să rupă Orban de la Iași:

492 - 450 delegați – Florin Cîțu

439 delegați- indeciși

49-100 delegați- Ludovic Orban

Indecișii vor migra către Cîțu: ”Orban e disperat, știe că a pierdut șefii de filială și primarii. Habar nu are ce îl va lovi”

În plus, trebuie urmărit un lucru: Orban și-a arogat victorii, dar cei pe care îi susține au câștigat la diferență de 10 voturi, cum e Botoșani, sau Sector 5, unde diferența era de 40 de voturi. Față de diferența de 200 de voturi de la Neamț, scorul zdrobitor cu care Leoreanu, pus de Orban să candideze, a fost umilit. Miza este la cei care sunt indeciși. Pentru că surprize vor fi și la Băcău, Buzău, Botoșani, PNL Sector 1 sau PNL Sector 6.

Și cei mai mulți ar urma să meargă către Florin Cîțu, susțin surse din PNL.

”Orban e disperat, efectiv, știe că a pierdut șefii de filială și primarii. Habar nu are ce îl va lovi. Și urmează Oltenia și Ardeal. Orban a pierdut filiale din Moldova pe care le credea sigure, de asta a pus organizațiile din țară să anunțe filialele că îl susțin, înainte să fie alegeri. Parca avea 36 de filiale, cum i-a zis și Monica, ieri. Păi unde sunt? ”, susține un lider PNL din tabăra Cîțu.

Orban i-a promis lui Ciucu că îl va susține la PNL București, ca să scape de Violeta Alexandru

Aceleași surse susțin că Ludovic Orban i-a propus lui Ciprian Ciucu să fie în echipa lui dar i-a promis că îl va susține pentru șefia PNL București, pentru a scăpa de Violeta Alexandru de la șefia PNL București, întrucât mandatul ei a fost dezastruos.

”Filialele din Ardeal îl vor spulbera pe Orban, va fi trădat și de filiale din Moldova”. Bihor și Cluj, Sibiu, cel mai mare număr de delegați

De săptămâna viitoare, vor urma alegeri și în Oltenia, și în Ardeal. Primele două organizații din țară sunt Bihor (177 delegați) și Cluj cu 163 de delegați, iar orientarea lor este certă. În plus, relația lui Orban cu Ilie Bolojan a fost mereu una proastă. A patra organizație este Sibiu, condusă de Raluca Turcan, cu 139 de delegați.  Surse din partid susțin că o dată ce începe votul în Ardeal, Orban va fi spulberat. Mehedinți (100 delegati) și Sălaj (76) sunt filiale conduse de miniștri în Guvernul Orban, care sunt de partea lui Florin Cîțu. Iar Orban s-a simțit trădat de cei doi, Virgil Popescu și Lucian Bode, de care era foarte apropiat în Guvern. Cert este că Florin Cîțu are de partea sa filialele cu cel mai mare număr de delegați. Atât cel din Moldova, cât și din Ardeal. Inclusiv Dolj și Mehedinți sunt tot în tabăra lui Cîțu. Asta în timp ce filialele din București sunt ultimele pe lista, ca rezultate, înainte de Covasna sau Harghita.

Iar lui Orban nu îi este destul să câștige aceste alegeri doar cu PNL Vrancea, PNL Teleorman sau PNL Dîmbovița. Ion Ștefan, Costel Barbu sau Virgil Guran, cam singurii oameni din partid care au rămas lângă Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.