Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viktor Orban se îndreaptă spre al cincilea mandat de premier (Sondaj)

Euronews
Viktor Orbán

Şansele sunt uşor în favoarea premierului Viktor Orban, unul dintre cei mai longeviv lideri ai Europei, să-şi prelungească guvernarea de 12 ani în cadrul alegerilor parlamentare de duminică, în timp ce ungurii se îndreaptă spre urne, relatează Reuters.

Euronews prezintă datele ultimului sondaj care a fost efectuat înainte de ziua alegerilor -- nu este un exit poll -- dar arată unele intenții ale alegătorilor înaintea alegerilor generale.

Sursa scrie că se așteaptă ca această cursă să fie strânsă, iar sondajele de mai jos ar indica o victorie pentru Viktor Orbán și partidul său. Nu există sondaje oficiale de exit-poll în Ungaria, va trebui să așteptăm ca primele rezultate să vină peste câteva ore, pentru a obține o indicație despre cum merg lucrurile.

În mod probabil alianţa Fidesz-KDNP va câştiga alegerile parlamentare din Ungaria, partidele de guvernământ vor obţine 121 de mandate potrivit sondajului efectuat de institutul Medián, a declarat Endre Hann, directorul executiv al acestui institut de sondaj duminică, după închiderea urnelor, pe canalul de televiziune RTL Klub.

Endre Hann a spus că, conform celui mai recent sondaj, 49% din alegătorii hotărâţi au votat pentru Fidesz-KDNP, în timp ce 41% au votat opoziţia.

Potrivit estimărilor Medián, celelalte două partide, Partidul Câinilor cu Două Cozi din Ungaria şi Mişcarea Patria Noastră nu vor intra în parlament.

Fidesz-KDNP va obţine 121 de mandate, un mandat va reveni reprezentantului minorităţii germane.

Coaliţia Democratică (DK) poate conta pe 21 de mandate, Jobbik (Mişcarea pentru o Ungarie Mai Bună) poate avea 16, Mişcarea Momentum 15, Partidul Socialist Ungar 12, iar partidul Dialog pentru Ungaria 8. Partidul Politica Poate Fi Altfel (LMP) obţine 5 locuri în urma unei convenţii încheiate cu DK, prin care aceasta din urmă asigură LMP numărul de deputaţi necesar pentru a forma un grup parlamentar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.