Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ordinul Suprem Militar al Templului din Ierusalim: există tendințe de a suprima libertatea de credință

ordinul militar

Ordinul Suprem Militar al Templului din Ierusalim (OSMTH) își arată îngrijorarea față de evenimentele din ultima perioadă și atrage atenția asupra faptului că există tendința de a suprima libertatea de credință.

”În aceste zile, de grea încercare pentru noi toți, constatăm cu îngrijorare apariția unor tendințe de a îngrădi, uneori chiar de a suprima, libertatea de credință. Ordinul Suprem Militar al Templului din Ierusalim (OSMTH), eminamente creștin, unic moștenitor și continuator legitim al spiritului și al tradițiilor Ordinului Templier medieval, susține cu fermitate practicarea virtuților creștine, apărarea Bisericii și sprijină promovarea învățăturilor Domnului Iisus Hristos pe întreg Pământul. De aceea, considerăm că nimeni nu are dreptul să restricționeze sau să interzică participarea tuturor credincioșilor la viața liturgică sau la alte manifestări religioase consfințite prin Sfânta Scriptură și Sfânta Tradiție. Biserica este a Lui Dumnezeu și nu a oamenilor. Slujitorii ei protejează darul Lui cel mai de preț, viața, iar pentru aceasta sunt hărăziți cu înțelepciunea și puterea de a se organiza pentru a alege căile și metodele potrivite în vremuri de cumpănă.

OSMTH îi îndeamnă pe români să respecte regulile sanitare pentru a nu-și pune viața în pericol și, în același timp, îndeamnă instituțiile statului să ocrotească libertatea religioasă a fiecăruia dintre noi. În acest sens, facem apel la reprezentanții administrației centrale și locale de a purta un dialog onest, într-un orizont de timp rezonabil, cu autoritatea bisericească pentru a identifica răspunsul potrivit la provocările acestui veac și a celor viitoare. Colaborarea, din partea celor ce vremelnic sunt aleși de popor să se îngrijească de destinele lui, este de dorit în locul măsurilor luate de pe poziții de forță.

Îndemnăm reprezentanții administrației centrale și locale să nu aplece urechea la cântecul de sirenă al celor ce, în numele unor „filosofii” materialiste și progresiste, resping fățiș sau disimulat manifestarea credinței în Dumnezeu și promovează ideologii potrivnice libertății de a alege. Credincioșii nu sunt nici pe departe retrograzi, îndoctrinați și lipsiți de rațiune și de puterea de a discerne în toate aspectele vieții. Un bun creștin știe că un atentat la propria-i viață, sau a altcuiva, este un păcat capital, indiferent de forma în care ar avea loc.

Ne exprimăm convingerea că o atitudine potrivită a celor ce se îngrijesc acum de destinele țării, în cunoștință de cauză și în parteneriat cu cei meniți a ne călăuzi pe drumul spiritualității și al moralei creștine, va descuraja acțiunile iresponsabile ale unora care, neavând legătură cu credința și din dorința de a parveni pe plan social, se erijează zgomotos în apărători ai drepturilor și libertăților și îndeamnă oamenii la fapte necugetate.

Sperăm din toată inima ca acest demers să fie corect înțeles și adoptat de către toți reprezentanții administrației. Ne exprimăm credința, speranța și toată dragostea pentru manifestarea unei atitudini responsabile și sincere spre asigurarea vieții sociale, economice și spirituale în condiții de siguranță și de respect și pentru mântuirea sufletelor noastre.

Non Nobis Domine, Non Nobis, Sed Nomini Tuo da Gloriam”, se arată în comunicatul OSMTH, semnat de liderul templierilor romani, Dan Vasiliu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.