Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ordonanţa 34/2020 privind amenzile majorate în starea de urgenţă, declarată neconstituţională de CCR, a fost adoptată tacit

senat plen

Senatul a adoptat tacit, marţi, OUG 34/2020 prin care erau majorate amenzile pentru nerespectarea măsurilor aferente stării de urgenţă, care a fost declarată neconstituţională.

Nota de adoptare tacită pentru acest act normativ, pentru care termenul de dezbatere şi vot în prima Cameră sesizată s-a împlinit pe 29 aprilie, a fost citită, în plen, de preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Revoluție în Poliție! Sistem de recunoaștere facială pentru IGPR! Achiziție de aproape un milion de euro!

Senatul a respins pe 28 aprilie, în calitate de primă Cameră sesizată, raportul de admitere cu amendamente propus plenului de Comisia juridică privind OUG 34/2020 care majorează amenzile pentru nerespectarea măsurilor aferente stării de urgenţă, dar actul normativ al Guvernului nu a primit un vot final. Cum acesta nu a fost acordat până pe 29 aprilie, data când actul normativ trebuia finalizat în Senat, ordonanţa de urgenţă este transmisă Camerei Deputaţilor în forma Guvernului.

CCR a decis pe 6 mai că OUG 34/2020 pentru modificarea şi completarea OUG 1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă este neconstituţională, în ansamblul său.

Tot marţi, Senatul a mai adoptat tacit OUG 31/2020 pentru completarea OUG 77/2011 privind stabilirea unor contribuţii pentru finanţarea unor cheltuieli în domeniul sănătăţii. Ordonanţa vizează plafonarea valorii punctului aferent contribuţiei trimestriale clawback pentru primul trimestru al anului 2020 la valoarea trimestrului patru al anului 2019 de 27,65%.

Citește și: Înregistrare explozivă! Raed Arafat somează firma care a câștigat contractul de 600 de milioane de euro în fața lui Deltamed

O altă propunere legislativă, adoptată tacit marţi şi care a fost iniţiată de un grup de deputaţi PSD, UDMR, PMP şi ai minorităţilor naţionale, prevede exonerarea clienţilor băncilor de economisire - creditare în domeniul locativ de la rambursarea unor sume reprezentând primă de stat şi accesorii.

Şi propunerea legislativă pentru deschiderea de către Guvernul României a tratativelor diplomatice pentru încheierea unui acord cu Ungaria privind deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei Beba Veche (România) - Kubekhaza (Ungaria) a fost adoptat tacit, marţi, de Senat.

Cele patru acte normative adoptate tacit, pentru că termenul de dezbatere şi vot în Senat s-a împlinit pe 25 aprilie, 29 aprilie şi, respectiv, 7 mai 2020, vor fi dezbătute de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.