Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Organizarea de funeralii este oparte a planului de relaxare a restricţiilor în Italia

antena3.ro
cimitir

Italia, ţara europeană cu cel mai mare număr de decese provocate de noul coronavirus, urmează să permită organizarea de funeralii în cadrul planului de revenire treptată, începând cu 4 mai, din izolarea impusă populaţiei pentru combatarea epidemiei de COVID-19, a anunţat ministrul de interne italian Luciana Lamorgese, relatează dpa, potrivit  Agerpres

"Nu este uman suportabil să împiedicăm participarea la funeralii pentru multe familii care au suferit o pierdere", a declarat ea pentru Avvenire, ziar al Bisericii Catolice italiene.

"Având în vedere faza de revenire treptată din izolare, voi propune guvernului un pas concret: trebuie să fim capabili să organizăm din nou înmormântări, deşi numai în prezenţa rudelor apropiate", a adăugat ea.

Citește și: Tradiții și obiceiuri de Sfântul Gheorghe: cum se celebrează și ce este intezis în această zi

Toate adunările publice, inclusiv înmormântările şi nunţile, au fost interzise în cadrul măsurilor de izolare la nivel naţional aplicate începând cu 10 martie. Bisericile au rămas deschise pentru rugăciuni individuale.

În unele cazuri, preoţilor catolici li s-a permis să rostească rugăciuni scurte în faţa sicrielor aduse în faţa bisericilor, în prezenţa a doar câtorva persoane.

Italia a înregistrat peste 25.000 de decese din cauza COVID-19, cea mai mare cifră a deceselor provocate de noul coronavirus la nivel mondial, după Statele Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.