Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Organizarea Târgului de Crăciun din Brașov ajunge pe masa Guvernului, după ce meșteșugarii și producătorii au propus ca acesta să se facă în Piața Sfatului

Shape Energy
Brasov oras

Organizarea Târgului de Crăciun din Brașov ajunge pe masa Guvernului, după ce meșteșugarii și producătorii au propus organizarea acestuia în Piața Sfatului, fără căsuțe, anunță MEDIAFAX.

Primarul Brașovului, Allen Coliban, a avut, miercuri, o discuție online cu meșteșugarii și producătorii care anii trecuți au participat la Târgul de Crăciun.

Primarul le-a spus participanților că în acest moment este interzisă organizarea de târguri, iar scopul discuției nu este găsirea unor soluții pentru a ocoli legea, ci de a prezenta Guvernului cele mai sigure soluții de organizare a unui astfel de târg.

Cei 26 de meșteșugari și producători prezenți la întâlnire au avut o serie de propuneri care creează premisele organizării Târgului de Crăciun în condiții de siguranță.

Astfel, a fost propusă organizarea târgului în toată Piața Sfatului, fără a mai exista căsuțe apropiate.

Citește și: Supermarketurile profită! Prețurile au explodat după închiderea piețelor

O altă propunere a vizat o zonă și mai mare, respectiv organizarea târgului lângă Piața Sfatului și în celelalte piațete din centrul istoric, cum ar fi Piața Brassai, Piața Enescu, Piața Sf. Ioan sau chiar pe strada Republicii și M. Weiss, în Livada Poștei. În felul acesta s-ar crea un circuit al Târgului de Crăciun.

„Alte propuneri au vizat măsurile de siguranță pe care fiecare expozant le poate lua: să monteze o barieră transparentă (geam sau plexigas) între el și clienți. Clienții să aibă la dispoziție dezinfectant și măști de rezervă iar anunțurile cu regulile privind prevenirea răspândirii bolii să fie afișate la vedere. Utilizarea, în principal, a plății cu cardul. Expozanții să realizeze săptămânal o nebulizare profesională a interiorului căsuței și a mărfii. Toți participanții au fost de acord că un Târg de Crăciun online nu poate fi o soluție viabilă. În schimb, evenimentele artistice aferente unui astfel de târg, concerte, colinde, se pot desfășura on-line și pot completa cu succes acest târg”, transmite Primăria Brașov.

Zilele următoare, primarul Coliban va avea noi discuții cu prefectul Cătălin Văsii și cu primarii din orașele care organizau în mod tradițional astfel de târguri - Sibiu, Cluj-Napoca, Timișoara - pentru a merge cu o propunere comună către premier.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.