Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Carnea poate fi la fel de nocivă ca tutunul şi gazele de eşapament

tva-carne

O agenţie care ţine de Organizaţia Mondială de Sănătate (OMS) a făcut public, zielel trecute, un studiu îngrijorător cu privire la consumul de carne procesată şi carne roşie.

Carnea roşie şi carnea procesată pot provoca forme de cancer ale sistemului digestiv şi alte boli grave, susţin medicii Agenţiei Internaţionale pentru Studii Oncologice, instituţie parte a OMS. În urma unui raport la care s-a lucrat timp îndelungat, specialiştii au inclus carnea procesată, aşa cum este cea folosită în crenvurşti, mici sau în şuncă, în grupul 1 de risc, alături de tutun, azbest şi... gaze de eşapament rezultate de la motoarele diesel!

"Statistic vorbind, pentru o persoană riscul de îmbolnăvire de cancer colorectal din cauza consumului de carne procesată e redus, însă acest risc creşte odată cu cantitatea de carne consumată", a explicat dr. Kurt Straif, conducătorul programului de monografii derulat în cadrul IARC, potrivit bbc.com. Raportul mai spune că doar 50 de grame de carne procesată pe zi, mai puţin de două felii de şuncă, cresc riscul de cancer colorectal cu 18%.

Carnea roşie, categorie în care este inclusă carnea de vită, miel/ oaie/berbec şi porc, a fost introdusă în a doua grupă de risc, fiind clasificată drept "carcinogen probabil". Cei care au făcut studiul subliniază pericolul care îi paşte pe cei care consumă carne, fie ea roşie, procesată sau nu, în cantităţi mari, dar se recunoaşte voalat că nu o putem elimina total din alimentaţie. Este recomandat să se reducă din consumul de carne, nu să se renunţe total la acest aliment.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.