Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Organizatorii FILIT Iași anunță 30.000 de participanți la evenimentele literare ale ediției 2019

vivafmiasi.ro
filit

Organizatorii Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi – FILIT au anunțat marți că au înregistrat peste 30.000 de participanți pentru cele 100 de evenimente și expoziții incluse în programul celei de-a șaptea ediții a evenimentului, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Citește și: Dezvăluire scandaloasă. Copilul din România, închiriat unui neamț, pentru a fi abuzat sexual

Atât invitații cât și publicul participant au vorbit despre ”varietatea și numărul mare de evenimente incluse în program, interesul manifestat de public și participarea în număr mare a acestuia, alături de implicarea comunității prin numeroși voluntari și parteneri”, arată Muzeul Național al Literaturii Române Iași.

Festivalul a avut 300 de invitaţi din toată lumea. „Sunt încântată, cu adevărat încântată. A fost o experiență frumoasă. A avea sute de oameni care să mă asculte, să vobească despre cărțile mele, este ceva minunat.”, a explicat scriitoarea spaniolă María Dueñas, care a deschis festivalul.

”Am vizitat multe târguri și festivaluri de carte și FILIT este chiar foarte special. Atmosfera este grozavă și mi-a plăcut foarte mult aici. A fost o experiență grozavă și publicul este absolut fantastic. Mulțumesc foarte mult, Iași!”, notează scriitorul rus Mihail Șișkin.

Americanul Richard Ford este citat exclamând: „Mi-aș dori să îi pot aduce pe toți prietenii mei scriitori din America, să vină aici, la FILIT. Ar fi o educare uriașă, ar fi o minunată plăcere și o eliberare pentru noi toți, pentru că poți să întâlnești colegi scriitori, cititori, editori și să vezi această minunată instituție care este FILIT.”

Citește și: FBI intervine direct în cazul Caracal! Doi agenți l-au ‘luat tare’ pe Gheorghe Dincă

„Cred că energia este grozavă și dedicarea tinerilor cu care am vorbit până acum. A fost foarte bine, au fost foarte bine pregtătiți și au luat-o în serios. Asta este mereu o satisfacție pentru un scriitor”, spune scriitorul danez Kim Leine.

FILIT este un proiect anual finanțat de Consiliul Județean Iași prin Muzeul Național al Literaturii Române Iași. Mai multe detalii, fotografii și imagini de la ediția din acest an se găsesc pe site-ul www.filit-iasi.ro și pe pagina de Facebook a festivalului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.